(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Laenen

Snelheid op A12 tussen Boom en Wilrijk verlaagd naar 70 km/u

Op de A12 en de N177 tussen Boom en Wilrijk wordt een snelheidsverlaging doorgevoerd. Op de A12 wordt de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur, op de N177 naar 50 kilometer per uur.  De lagere snelheid moet volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zorgen voor een veiligere en efficiëntere doorstroming.

30 reacties

  • Brigitte Staes

    5 jaar geleden
    Snelheid verminderen om filles op te lossen werkt goed. Kijk maar naar de Kennedytunnel. Daar lag je maar met 50 per uur door, alhoewel dat het een autostrade is..en sta je in fille tot in Herentals.. Goede logica, toch?
  • Ronny De Groof

    5 jaar geleden
    Aan de Atomiumlaan moest je altijd naar rechts. Als kruisen weer mogelijk zou worden, moeten wij tenminste geen kilometers omrijden.
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    70km/u als maximum... dan is het geen "A-12" meer maar een "N-12" !!! Is de standaard minimumsnelheid op een autosnelweg niet 70km/u?
  • Luc Daems

    5 jaar geleden
    En welke goedgelovige denkt dat men zich aan deze snelheid zal houden? Naïef om te denken dat dit de files zal inkorten.
  • Eddy Van der Vliet

    5 jaar geleden
    In den tijd hadden ze de viaduct al moeten aanleggen van wilrijk tot boom, maar de groen waren weeral tegen. Voor de firma’s was het de oplossing om te parkeren.