De Wever ziet gelijkenissen met Thierry Baudet

N-VA-voorzitter Bart De Wever ziet in de overwinning van Forum voor Democratie (FvD) in Nederland veel overlappingen met zijn partij in Vlaanderen. “Thierry Baudet draagt dezelfde ideeën uit over migratie, cultuur en de natiestaat”, zegt De Wever. Maar Baudet is ook een flamboyant figuur en riskeert zo om niet mee te mogen besturen.

21 reacties

  • Ivo Vandeneynde

    5 jaar geleden
    Als De Wever uitspraken gaat doen zoals Baudet, wil ik hem niet meer als politicus: anti anti anti. En dan nog vrouwonvriendelijk, etc Niet goed. Enkel op migratievlak is NVA nog geloofwaardig.
  • Erika Braken

    5 jaar geleden
    Er zijn helemaal geen gelijkenissen N-VA werkt liever met links samen dan met rechts.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Ian Vandenbossche u doet uw naam eer aan, toen de gelijknamige politica een ladder in de kousen had vond ze dat ook wereldnieuws. Leg eerder eens uit hoe het komt dat Kherbache problemen heeft met de drugswereld aan te pakken ?
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Dat de EU rechtser wordt is hoog nodig en vindt men terug in verkiezingen. BDW is niet anti EU, hij is EU septisch, wil minder EU, minder lokale EU betutteling. BDW is niet anti-klimaat, staat voor ecorealisme. Hij is niet per definitie tegen Vluchtelingen wel tegen Marrakesh pact, denkt aan onze veiligheid, aan de moeilijke integratie, aan het financiële. Dus veel verschillen tussen Baudet en BDW. Moet nog blijken of Baudet een even goed en evenwichtig politieker wordt als BDW.
  • Stephanie Vervoort

    5 jaar geleden
    Amai Bart, ik zou mij met hem zeker niet willen vergelijken. Jij komt nog niet aan zijn dikke teen om te beginnen maar het verschil is ook: jij bent een narcist, hij helemaal niet. Jij beloofd het ene en doet het andere, Thierry helemaal niet. Er is geen vergelijk mogelijk, in de verste verte niet, of hoop je dat hij nu echt jou de hand gaat reiken, laat me niet lachen.