Era
Volledig scherm
© Era

Nooit eerder zoveel vastgoedmakelaars: ze zijn al met 10.431 (en we doen er meer dan ooit een beroep op)

Woon.Het aantal immomakelaars blijft stijgen. Bij de laatste telling had het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) 10.431 leden, ruim 1.000 meer dan vijf jaar eerder. Volgens het BIV is dat omdat we voor de aan- en verkoop van een huis meer dan ooit nood hebben aan de expertise van een makelaar.

11 reacties

  • Renaat Moerman

    5 jaar geleden
    Heb al 2 keer een eigendom verkocht zonder makelaar. Ik zie er echt het nut niet van in, bovendien veel te duur. En wat betreft dat "ingewikkeld geworden" : een EPC, een keuring elektriciteit en al de rest zal je notaris met plezier uitvoeren. Als het aan die makelaars lag zouden ze wel iets uitvinden zodat je zelfs je eigen huis niet meer zou mogen verkopen.
  • Ronny Martin

    5 jaar geleden
    Kunt verkoop ook door notaris laten regelen als je het zelf niet kan of aandurft. Die kan ook advertenties zetten en weet welke papieren nodig zijn (en je moet er toch passeren...). Makelaars zijn ook maar gewoon verkopers.
  • Rudi De Lobelle

    5 jaar geleden
    Heb al 3 keer een eigendom zelf verkocht, zonder makelaar... ze stalken je wel eindeloos op je advertentie, pretenderen geïnteresseerde kopers te zijn om toch maar een voet binnen te krijgen. Wel heb ik telkens bij de nieuwe aankoop met een makelaar moeten handelen en vraag me nog altijd af wat die nu echt gedaan heeft buiten je het huis tonen en zo snel mogelijk compromis te tekenen... dure jongens voor... niets... big bussiness
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    De immo-parasieten misleiden je met een halve waarheid om hun nutteloosheid te maskeren: een huis kopen of verkopen is een ingewikkelde zaak, je moet op de hoogte zijn van dit en dat, je moet dit en dat doen en je moet dit en dat aanvragen; m.a.w. zonder ons kan het niet. Toch is het een vette leugen: koper en verkoper mogen beiden debielen zijn, het enige waarover ze het over eens moeten zijn is de verkoopprijs, de notaris doet al de rest.
  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Als ze er niet waren dan storten de prijzen in elkaar! Er zijn te veel huizen te koop, te veel flats, en te veel te huur! Op deze manier heeft de overheid controle. doe maar eens een bod...je krijgt direct een antwoordt...je bod komt niet in aanmerking!