Volledig scherm

Francken gaat niet opnieuw getuigen in hoorzitting over visafraude, Groen: “Dit is politicus onwaardig”

In een videoboodschap heeft voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) gezegd dat hij opnieuw gevraagd werd om te getuigen in een hoorzitting over de humanitaire visa. Die kadert in de zaak rond het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melican Kucam, die zich liet betalen voor humanitaire visa. Francken kondigt aan dat hij niet opnieuw naar de hoorzitting zal gaan.

92 reacties

  • Hugo De Coster

    5 jaar geleden
    Theo heeft groot gelijk. Dit belachelijk spelletje mag gaan stoppen. Hij heeft uitvoerig alles uitgelegd, terwijl de nietsnutten die hem door het slijk wilde halen niet luisterde, maar rustig een praatje zaten te maken.
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Neen Vermeersch, hij werkte voor Francken, hij is verantwoordelijk en Francken en de NVA zijn uit de regering gevlucht omdat ze wisten van de fraude, een voorbeeld van geen verantwoordelijkheid nemen, NVA maakt zijn eigen wetten, degoutant.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Annie Dupont dat heeft het kabinet van Francken ook gedaan maar daar zult ge over gelezen hebben.Linkse correcte lezen alleen wat ze willen lezen en fantaseren er hun eigen leugens bij en dat is dan de waarheid volgens de linkse meute.
  • Christian Mommaerts

    5 jaar geleden
    @ wilfried,Wat heeft de burgervader van Mechelen nu met die bandieterij te maken?Uw Theo lees leugenaar en bedrieger tekende wel al die papieren enz,niet de burgemeester,trouwens hij heeft al meer uitgestoken dan dat,als u dat op uw werk doet,hoelang gaat het dan nog duren denkt voor dat ge uw ontslag krijgt
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    Wilfried Vanden Berg , bart somers heeft aangifte gedaan , francken niet ... dat is het verschil
  1. KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    Dertig procent van de dak- en thuislozen heeft ook mentale problemen, vaak veroorzaakt net omdat ze geen thuis hebben. Een van die dakloze jongeren was George. George zat zijn hele leven in een jeugdinstelling. Op zijn achttiende stopte die hulp en kwam hij op straat terecht in Gent. Een op de drie jongeren die dak- of thuisloos is, komt ook uit zo’n jeugdinstelling. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens kon hem spreken: “Intussen gaat het beter met mij. Ik vond werk en een appartement.”
  2. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    10

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak. Die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over de VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.