Twee kinderen komen terug van een waterbron met een aantal gevulde flessen water in de dichtbevolkte wijk Yopougon, in de stad Abidjan in de Ivoorkust.
Volledig scherm
Twee kinderen komen terug van een waterbron met een aantal gevulde flessen water in de dichtbevolkte wijk Yopougon, in de stad Abidjan in de Ivoorkust. © AFP

Unicef: “Meer kinderen sterven door gebrek aan toegang tot veilig water dan door kogels”

In conflictlanden lopen kinderen jonger dan 15 jaar bijna drie keer meer kans om te sterven aan ziekten die diarree veroorzaken dan door direct geweld. Deze ziekten worden veroorzaakt door een gebrek aan zuiver water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Dat bericht Unicef vrijdag in een nieuw rapport.

5 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Unicef moet tegen die mensen zeggen dat ze moeten stoppen met poepen. Daar zit de oorzaak. Wie geen kinderen kan grootbrengen moet ook geen kinderen maken.
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    En er sterven er ook veel omdat het opgehaalde geld grotendeels onderweg andere bestemmingen krijgt!
  • jos van mechelen

    5 jaar geleden
    En er word helemaal niks aan gedaan , waar zit de EU nu om het op te lossen , of zijn ze met zen allen onbekwaam daar voor één woord schandalig .
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Als de VN-UN ++Liever water naar zee in plaats droge streken waar men kan zuiveren Als via kanaal-beken grote buizen terug-ondergrond ,Er is zoveel plastiek die nodeloos op stort of zee vliegen Grote fabrieken waar plastiek naar grote dikke buizen Zelfs EU kan al zijn plastiek niet recycleren !!
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Wordt dan ook niets structureel verbeterd voor kinderen, enkel feel good paternalistische acties van Ngo's. Decennia na decennia zijn kinderen het slachtoffer van volwassenen die om de onnozelste redenen oorlog voeren, bv geloof. Of koppig in een regio blijven wonen met tekort aan water en voedselvoorziening. Stop met meer kinderen maken dan waar je kwalitatief voor kan zorgen. Minder kinderen = betere levenskwaliteit/kansen, beter klimaat/milieu... Stop is met die 'gaat en vermenigvuldigd u'.