Het nieuwe pakjessorteercentrum van Bpost in Brussel.
Volledig scherm
Het nieuwe pakjessorteercentrum van Bpost in Brussel. © BELGA

Absenteïsme piekt bij bpost

Bij bpost is het absenteïsme vorig jaar opvallend gestegen, zo blijkt uit het jaarverslag van het postbedrijf. Volgens bpost is de stijging een gevolg van de ingebruikname van een nieuw sorteercentrum in Brussel, wat "een aantal nieuwe veiligheidsrisico's" met zich meebracht. Maar vakbond ACOD noemt dat een drogreden.

13 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Dit is resultaat dat men als slechte werkgever bereikt... Jaren lang hadden we een vaste postbode . Nu komt er om de week een andere, in de winter soms met een pillicht omdat het al te donker is als die man nog aan 't werk is...
  • Erwin De Meyer

    5 jaar geleden
    Behandel je personeel niet als vee.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Laat maar een paar van die "managers" eens gewoon meedraaien en werken (ze hebben er toch genoeg)...problemen zullen rap opgelost zijn...maar daar zijn er nog niet opgekomen bij de Post...
  • Jan vanderwallen

    5 jaar geleden
    Vroeger werd er amper gewerkt, door toedoen van de EU is de slinger naar de andere kant overgeslagen. Ik zou er niet willen werken.
  • Grote Smurf

    5 jaar geleden
    Praktisch iedere week hier iemand anders,koersen in weer en wind van de ene naar de andere bus voor een klein loontje,wie wil dit nog doen,resultaat:verkeerde post in de bus,briefjes aangetekende zending op voorhand ingevuld met”niet thuis”terwijl ik wel degelijk thuis ben,geef mij maar PostNL,of DPD.