Upfall Shower
Volledig scherm
Upfall Shower © Xenz

Wereldwaterdag: deze douche verbruikt tot 80% minder

Woon.Vandaag is het Wereldwaterdag, de dag waarop we traditioneel gevraagd worden om bewuster met ons waterverbruik om te springen. Bij een Vlaams gezin bedraagt dat gemiddeld 114 liter per dag. Grootste slokop is de douche, waar er 24 liter door de afvoer stroomt. Besparen is nochtans niet moeilijk. Minder lang een stortbad nemen, helpt al flink. Of je kunt ook de Upfall Shower installeren, een douche die tot 80 % minder verbruikt.

9 reacties

  • Yves De Groote

    5 jaar geleden
    Een verbruik van 80% minder... Maar minder dan wat? Dan een gewone lopende kraan? Dan een andere sproeikop? Dan een fontein? Dan een hogedrukreiniger? Kortom een loze bewering die niet na te gaan is.
  • Karine Roeland

    5 jaar geleden
    Wij moeten besparen en betalen steeds meer. Schaf zwembaden af en wat met fonteinen in steden? Is dit geen waterverspilling? Wij moeten bezuinigen op elektriciteit en water. Hoeveel kost zo een douche?
  • nicole peeters

    5 jaar geleden
    En minsten 3.500 eurokes + plaatsing + verbruik van de pomp dat is een heel investering, eer dat je dat er uit hebt gehaald. Het koude water dat voor je warm krijgt opvangen en gebruiken voor kuis en planten dat is besparen!
  • Patrick Jonkers

    5 jaar geleden
    Douche de grootste slokkop ?. En de wc, afwasmasche, wasmachine........weldra de 15000 liter kinder zwembaden.....gemiddeld 114 liter/dag en hoeveel drinkwater gaat er verloren door de lekken van de watermaatschappijen ?
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Waarom zou ik besparen op water? Al het water dat ik verbruik wordt betaald,zelfs het water dat ik aan planten geef betaal ik voor transport.zuivering,enz. Een beschermde klant mag het water laten lopen zoveel hij wil het wordt betaald door het ocmw.zolang daar geen verandering in komt verandering ook niet.