Neurochirurge Mehrnaz Didgar vrijgelaten na veroordeling voor moord op 14-jarige dochter

Neurochirurge Mehrnaz Didgar is vrijdagochtend om 9.15 uur vrijgelaten uit de gevangenis van Hasselt. Ze werd opgehaald door een onbekende vrouw die haar zal opvangen. “Didgar heeft een zeer goed contact met haar en zal een thuis krijgen”, aldus advocaat Jef Vermassen. De neurochirurge is schuldig bevonden aan de moord op haar dochter, en kreeg een straf met uitstel.

gjs, phu

Didgar (51) was donderdagnamiddag door het hof van assisen in Vlaams-Brabant schuldig bevonden aan moord op haar tienerdochter Eline Pans. De neurochirurge van UZ Leuven bracht het meisje door verstikking om het leven op haar appartement in Leuven op 26 juli 2017. Het hof veroordeelde haar daarvoor tot vijf jaar cel met uitstel onder probatievoorwaarde.

LEES OOK. Neurochirurge die haar dochter vermoordde mag vandaag al naar huis in plaats van naar de gevangenis (+)

Het uitstel loopt over een periode van vijf jaar. De juryleden en de rechters legden vier probatievoorwaarden op. Didgar mag binnen die vijf jaar geen nieuwe feiten plegen en ze moet een vaste woonplaats hebben.

(Lees verder onder de video)

Belangrijkste voorwaarde is dat Didgar zich medisch en psychologisch laat begeleiden. In een eerste fase moet dat gebeuren via een residentiële opname. De duur wordt bepaald door de artsen en therapeuten in het psychiatrische centrum. Didgar moet de behandeling volgen zolang zij dat nodig achten.

Opgehaald door vrouw

Didgar werd vrijdagochtend rond 9.15 uur vrijgelaten uit de gevangenis van Hasselt. Ze werd opgehaald door de vrouw naar wie haar advocaat Jef Vermassen in zijn pleidooi verwezen had als de persoon die haar zou opvangen na een eventuele vrijlating. De dame in kwestie was toen opgestaan, maar voorlopig is niet duidelijk wie ze is.

“Die dame heeft haar twee jaar lang elke week bezocht en nu heeft ze elke avond mogen bellen met haar”, aldus Vermassen. “Die dame woont alleen en staat klaar om haar op te vangen. Didgar heeft een zeer goed contact met haar en zal daar een thuis hebben. Van daaruit gaan we proberen een nieuw leven op te bouwen.”

Vermassen benadrukt dat hij alles in het werk zal stellen om de voorwaarden na te leven. “We gaan onmiddellijk in de psychiatrische inrichting afspreken wanneer Didgar moet binnenkomen. Ik denk dat dat volgende week maandag zal zijn, dan is die voorwaarde ook nageleefd.”

Verder gaat hij contact opnemen met de probatiecommissie en het referentieadres van de neurochirurge in orde brengen. “Als ze niet opgenomen zou worden omdat ze haar voorwaarden niet naleeft, zou dat een complete ramp zijn.”

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen