© REUTERS

Boko Haram doodt 23 Tsjadische militairen

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 23 militairen van het Tsjadische leger omgekomen bij een aanval van de Nigeriaanse jihadisten van Boko Haram.

Dat gebeurde in Dangdala, in het zuidwesten van Tsjaad. Dat heeft een bron binnen het Tsjadische leger bevestigd. Daarnaast heeft Boko Haram 8 mensen gedood in Gueskérou in Niger.

“Omstreeks 01.00 uur ‘s nachts hebben leden van Boko Haram een aanval uitgevoerd op een stelling van het leger van Tsjaad. Daarbij kwamen 23 militairen om het leven”, aldus de legerbron aan het Franse persbureau AFP.

De aanvallers kwamen vanuit Niger en hadden het gemunt op een Tsjadische stelling aan de noordoostelijke oever van het Tsjaadmeer. Ze namen na de aanval ook militair materiaal mee dat ze buit hadden gemaakt.

Het gaat om een van de bloedigste aanvallen van Boko Haram in dit deel van het land sinds de eerste aanvallen in 2015. De jihadistische beweging Boko Haram, die in Nigeria en de omliggende landen opereert, heeft al 27.000 doden op haar geweten sinds 2009 en 1,8 miljoen mensen zijn in de regio van Nigeria, Niger, Tsjaad en Kameroen op de vlucht voor het geweld.

Daarnaast heeft Boko Haram in de nacht van donderdag op vrijdag ook 8 personen, onder wie een vrouw, gedood in Gueskérou in Niger, dichtbij de grens met Nigeria, zo meldt een gezagsdrager uit Diffa aan AFP. Ook in Diffa worden de aanvallen van Boko Haram steeds frequenter. Op 9 maart waren in de buurt van Gueskérou al 7 militairen van het leger van Niger gedood bij een jihadistische aanval. En op 16 februari waren 7 militairen gedood in Chétima Wangou, dichtbij de Nigeriaanse grens.

Het leger van Niger zegt dan weer dat ze op 12 maart “33 terroristen” heeft gedood bij een grote “schoonmaakoperatie”. Eind vorig jaar zei het leger van Niger “meer dan 200 terroristen” te hebben gedood in een groots offensief te land en in de lucht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer