rv
Volledig scherm
© rv

Vader van vermoorde Eline schreeuwt verontwaardiging uit: “Welk signaal wordt nu aan de maatschappij gegeven?”

Steven Pans, de vader van de vermoorde Eline, schreeuwt in een open brief zijn verontwaardiging uit over de straf die zijn ex-vrouw van de rechtbank van Leuven heeft gekregen. Neurochirurge Mehrnaz Didgar werd gisteren veroordeeld tot vijf jaar opsluiting voor de moord op hun dochter Eline. Daarbij werd alleen de voorhechtenis effectief uitgesproken. Vandaag mocht Didgar de gevangenis verlaten.

14 reacties

  • Willy Cornelis

    5 jaar geleden
    Assisen is de enige rechtbank waar leken oordelen. Leken die totaal niet geschoold zijn , zoals rechters en advocaten tegen geestelijke beïnvloeding. ;Assisen ging afgeschaft worden om diverse redenen. Velen vonden dit ook terecht omdat leken niet, zoals rechters en advocaten geschoold zijn tegen geestelijke manipulatie. Zoals mensen die overtuigd worden om die of die godsdienst als de enige juiste te beoordelen. En geen tweede kans of opinie krijgen.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Willem Sliggers, vanwaar de stelling: iedereen verdient een tweede kans? Welke tweede kans kreeg haar dochter? En waarom dan ook geen derde of vierde kans? Alleen het slachtoffer mag iemand meerdere kansen geven, wat in deze niet meer mogelijk is. De Bijbel leert ons vergevingsgezind te zijn, maar niet voor wat een ander is aangedaan, dat komt alleen God toe. Ik zie hier iemand die, naar Bijbelse normen, de doodstraf verdient, dat is geen wraak, maar gerechtigheid.
  • Robby Delcroit

    5 jaar geleden
    Het was zo een ongelukkige samenloop van omstandigheden... Kanker, depressie , eindeloos verdriet... Waarom is het leven zo hard voor sommige mensen... £Toch zal ook de moeder hiervoor gans haar leven boeten ,of ze nu in de gevangenis zit of niet... Ze zullen er allemaal het beste moeten van maken en ik hoop dat de tijd de wonden heelt en dat er ook kan vergeven worden. Veel sterkte voor iedereen
  • René Van Halen

    5 jaar geleden
    Ik denk niet dat kinderen beter zouden beschermd zijn moest zijn ex-vrouw langer dan 20 maanden in de gevangenis had gezeten. Ik denk dat de jury in eer en geweten geoordeeld heeft en daar dient de vader zich naar te schikken. En ik geloof ook niet in de therapeutische waarde van vergelding, zoals sommige advocaten de slachtoffers proberen wijs te maken. Ik hoop dat hij deze tragische gebeurtenis kan verwerken.
  • Evelyne JACQUES

    5 jaar geleden
    Ik vind de straf ook onrechtvaardig, het schept een precedent voor moeders die van plan zijn hun kind met voorbedachten rade om te brengen... Levenslange gevangenisstraf had ik rechtvaardiger gevonden. Veel sterkte aan de papa en zijn vriendin. Maar de moeder is óók immens zwaar gestraft, vergeet dat niet. Ook al moet ze maar een korte tijd in de psychiatrie blijven, het verlies van haar kind en de manier waarop zal ook hààr levenslang achtervolgen. R.I.P., lieve Eline.