Bij skeyes zijn al verscheidene dagen acties bezig van de luchtverkeersleiders, met zware vertragingen tot gevolg bij de luchtvaartmaatschappijen.
Volledig scherm
Bij skeyes zijn al verscheidene dagen acties bezig van de luchtverkeersleiders, met zware vertragingen tot gevolg bij de luchtvaartmaatschappijen. © Photo News

Belgisch luchtruim vannacht opnieuw gesloten: “Het wordt een hete periode”

Het luchtruim boven ons land zal vannacht opnieuw gesloten zijn, tussen 1.30 uur en 4.30 uur. Dat bevestigt een woordvoerder van skeyes, het vroegere Belgocontrol. De reden is een tekort aan luchtverkeersleiders in het centrum Canac. “Mensen hebben zich ziek gemeld”, aldus de woordvoerder. Nochtans werd vandaag nog aangekondigd dat er vanaf maandag pas opnieuw acties zouden gevoerd worden. 

10 reacties

  • Roger Broos

    5 jaar geleden
    Ik vlieg toch wel bijna om de 2 maanden via Zaventem, maar zal in de toekomst eerst naar Eindhoven of andere buitenlandse luchthavens kijken.
  • Jan Janssens

    5 jaar geleden
    Een vrachtwagenchauffeur heeft meer en betere rusttijden dan een verkeersleider. Dan moet men zich toch vragen beginnen stellen. Beter een vlucht die te laat aankomt/vertrekt dan eentje die nooit aankomt.
  • moons fons

    5 jaar geleden
    Iedereen luchthaven links laten liggen; ik vertrek al lang via Eindhoven, >Keulen of Dusseldorf. Prima service !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Betaal die luchtverkeersleiders €4000 in plaats van €6000, dan kan je per 2 leiders 1 nieuwe aanwerven. 50% meer personeel, dat zal de werkdruk fors doen dalen en dat was toch wat zij wilden ?
  • Meijnaerts Lore

    5 jaar geleden
    Alle begrip voor acties tegen slechte omstandigheden maar hoe hoog is het loon van zo een verkeersleider? Als je dat vergelijkt met loon en verantwoordelijkheid van andere Hardwerkende mensen vraag ik me toch af waarom ze ons de duvel aandoen. Gisteren uren onverwachtse vertraging gehad met constante stress of we nog wel thuis zouden raken met 2 Kleine kids die op je wachten die je niks info Kan geven is echt niet voor herhaling vatbaar. Ik vliegen vanaf nu vanuit Duitsland of Nederland.