Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Het debat: moeten bedrijfswagens worden afgeschaft Dit is jullie mening

Door de hoge loonkost is het voor werkgevers voordeliger om werknemers een bedrijfswagen te geven in plaats van extra loon. Bij een afschaffing van de bedrijfswagen, komt dus ook een deel van iemands zuurverdiende inkomen in het gedrang. Aan de andere kant zorgen deze wagens voor meer files en dus meer vervuiling. Moeten bedrijfswagens worden afgeschaft? Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

15 reacties

  • Guido De Smet

    5 jaar geleden
    De werkgevers mogen hun personeel een salariswagen geven en een tankkaart op voorwaarde dat ze evenveel sociale lasten bijdragen als voor een normaal loon. Zoniet is het de belastingbetaler die een groot deel van deze vorm van verloning betaalt.
  • Be Ver

    5 jaar geleden
    Ik begrijp de heisa niet echt goed. Eerst en vooral moet er een onderscheid gemaakt worden tussen een bedrijfswagen en een salariswagen. De salariswagens moeten afgeschaft worden niet de bedrijfswagens deze laatsten zijn nodig om personeel van het ene naar het andere werk te verplaatsen. De andere zijn gewoon een verdoken verloning voor de werknemers, waar deze uiteraard niet kwaad voor zijn. Maar dit zijn de wagens die gewoon dienen om van thuis naar de (steeds dezelfde) werkplaats te rijden.
  • Bert Monsecour

    5 jaar geleden
    De firmawagen is net de ideale manier om een groener wagen park te krijgen want om de 4 a 5j wordt er een nieuwe aangeschaft volgens de nieuwste technologie. De regering kan er ook voor zorgen dat deze elektrisch moeten zijn. Als ik mijn firma wagen moet afgeven koop ik mij een oude vervuilende diesel in de plaats, proficiat regering want dan bereik je net het omgekeerde. Met het openbaar vervoer ben ik 5u per dag kwijt dus dat is totaal geen alternatief.
  • Leo Gebruers

    5 jaar geleden
    Afschaffen, aan onze deur staan hele dagen minstens 5 van zulke wagens.
  • Andre Herremans

    5 jaar geleden
    Diane, er is al tolheffing voor vrachtwagens