belga
Volledig scherm
© belga

Drie jaar na aanslagen in ons land: dure software om terroristen op te sporen werkt niet

Drie jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel werkt de speciale software die de regering een paar maanden na de aanslagen heeft aangekocht om terroristen op het internet op te sporen nog altijd niet. De software heeft 22 miljoen euro gekost. Dat heeft VTM Nieuws ontdekt.

6 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Maakt niet uit, vele trajectcontroles werken ook nog niet, de real-time-gegevens van de Lijn zijn ook een lachertje, in Tax-on-Web zitten ook alle jaren fouten, Astrid werkt voor geen meter, de digitale (snelheid)borden zijn een grap, de luchtkwaliteit-app slaagt er een slag in, ons digitaal paspoort is te hacken, de kilometerheffing voor vrachtwagens is soms de weg kwijt, Vlaanderen's zonnekaart-is-uw-dak-geschikt zegt "Oeps, er ging iets fout",...
  • michel vandenhove

    5 jaar geleden
    hier in dit land werkt niets en van die 3 miljoen zal er wel 2 miljoen aan de vingers van de besteller zijn blijven kleven !!!!!
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Geld genoeg voor de graaiers en hun antourage maar voor de mensen,volksgezondheid,pensioenen enz.. moet er eerst op straat gekomen worden voor 1% verhoging met een economisch verlies van tientallen miljoenen ! Wie kan rekenen ? Zeker niet de politici en in het bijzonder niet de minister van “financiën”. Wel de goede huisvader/vrouw ,mense wordt toch wakker er zijn binnenkort “verplichte” verkiezingen wel het is het moment !
  • Derek Beuckelaers

    5 jaar geleden
    Hallucinant, 22 miljoen spenderen aan software die nadien min. 3 j nog moet "getest" worden om er bijna zeker van te zijn dat ze naar de vooropgestelde verwachtingen zal werken. En dan trachten ze dat nog als normaal te verkopen. Wie neemt zulke ondoordachte beslissingen? De software lobby echter, die werkt wel naar behoren, die hebben hun targets gehaald.
  • Freddy Van de Velde

    5 jaar geleden
    Pff, wat is 22 miljoen voor ons land . Wij zijn toch gewoon om het geld door vensters en deuren te smijten