VS leggen Iran extra sancties op

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Staten hebben een nieuwe reeks sancties aangekondigd tegen Iran. Concreet gaan de sancties uit tegen 14 individuen en 17 entiteiten waarvan de VS denken dan ze Iran helpen om zijn nucleaire programma uit te bouwen. De VS zeggen dat de "intellectuele vuurkracht" achter het nucleaire programma van Iran "heel erg blijft bestaan in Iran" en dat de sancties van de VS bedoeld zijn om die mensen te ontmaskeren en het hen moeilijk te maken om te reizen.

De sancties zijn opgelegd aan mensen en entiteiten die verbonden zijn met de Organization of Defensive Innovation and Research (SPND) in Iran. Volgens de Amerikaanse autoriteiten speelden de topmedewerkers daarvan een belangrijke rol in de ontwikkelingen van kernwapens. Onder de 14 individuen die sancties opgelegd krijgen, zitten de adviseurs van Mohsen Fakhrizadeh, het hoofd van de SPND.

Doel van de sancties is om iedereen die erover nadenkt om zaken te doen met de SPND of met de Iraanse defensie-industrie in het algemeen, te waarschuwen dat ze professionele, persoonlijke en financiële isolement riskeren, klinkt het bij de Amerikaanse autoriteiten.

bron: Belga