John Crombez.
Volledig scherm
John Crombez. © BELGA

Crombez verdenkt Engie Electrabel van manipulatie: "Onderhoud kerncentrales steeds tijdens piek van energieprijzen”

De sp.a wil een onafhankelijk onderzoek naar het uitvallen van de kerncentrales. Voorzitter John Crombez verdenkt Engie Electrabel van manipulatie om de factuur omhoog te krijgen, bericht De Zondag.

103 reacties

  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Met kernenergie ging elektriciteit goedkoop, zelfs bijna gratis worden. Om de bouw van de centrales sneller af te betalen, rekende Electrabel de consument echter extra aan, en sinds die centrales afbetaals zijn, hebben ze tarieven niet echt verlaagd. Sowieso is de consument (lees: de burger, want bedrijven betalen een pak minder) genaaid.
  • Rik Muylaert

    5 jaar geleden
    Of pieken de prijzen net omdat er minder aanbod is vanwege het onderhoud?
  • kamiel fremault

    5 jaar geleden
    Het bewijs is geleverd. Engie reageert niet. Zwijgen is bekennen.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Het hoofdprobleem blijft, zeker vanaf 2025, hoe en waar aan al de nodige groene stroom geraken. We kunnen bij de Walen, die wel de klimaatdoelstellingen voor 2020 gaan halen, aankloppen om bij hen nog wat windmolens te mogen plaatsen, maar dan is de kous ook af. De rest wordt fysieke import, net als nu aardgas. En daar is nog veel werk aan. En alle traditionele partijen tonen ondertussen hun grote onkunde op weg naar de verkiezingen in mei
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Danny Willems, geen enkele energie maakt ons zo afhankelijk van het buitenland als kernenergie. We moeten nu al soldaten naar Mali sturen om onze uraniumbevoorrading te verzekeren (wat kost dat niet?), en als er nieuwe kerncentrales zouden gebouwd worden, is er maar 1 potentiële contractant. Wat ons opnieuw voor minstens 40 jaar degradeert tot wingewest van zijn Franse aandeelhouders.