Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

5 makkelijke manieren om je kind meer fruit en groenten te laten eten

Klinkt ‘Néé mama, ik lust geen broccoli!’ je bekend in de oren en ben je de eeuwige discussies tussen jou en je kinderen aan de keukentafel ook meer dan beu? Dankzij deze 5 tips is de kans groot dat ze niet eens beséffen dat ze gezond aan het eten zijn. 

7 reacties

  • mich lee

    5 jaar geleden
    Is het niet de bedoeling dat kinderen groenten en smaken ook leren herkennen. Anders kan je ineens doen zoals in Engeland. Dara kan je brocolli kopen met chocoladesmaak en andere groenten met eveneens de smaak van suiker. Dan kunnen ze later geen enkele smaak erkennen en herkennen. Al deze truken zijn vooral truken uit gemakzucht
  • evelyne dewulf

    5 jaar geleden
    nog een tip: zelf koken en verse groenten bereiden vanaf babytijd. zo worden kinderen de smaak van bewaarmiddelen, zout en suiker niet gewoon. bovendien zelf groenten eten, met volle overtuiging. maakt een wereld van verschil
  • Benny Verhamme

    5 jaar geleden
    Da ziet groen dat moet ik niet hebben zul. Bij velen een gekende zin zeker? Man als ze het echt niet willen, dan willen ze het echt niet. Je mag nog hemel en aarde verzetten. Maar zaken zoals spaghettisaus kan ik inderdaad beamen, bij ons gaat het ook alleen maar binnen indien goed gemixt. Groenteburgers komen hier ook op tafel, maar ze weten niet dat het groenten zijn, we spreken van vlees :).
  • Warda Chrouaa

    5 jaar geleden
    Als je een kind hebt dat echt gevoelige smaakpapillen heeft, dan werkt geen van die trucs. Alleen bij kinderen met normale smaakpapillen die gewoon verwend zijn heeft dat effect.
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    In soep of gemengd in 'gekleurde' puree kunnen alle groentjes zo fijn gestampt dat er geen brokje groente meer te zien is. Fijne boontjes koud serveren met een beetje mayonaise of cocktail sausje bij de frietjes of gebakken patatjes. Gemixt in kaassaus op de macaroni .... creativiteit kan wonderen doen.