ROYALS. Prins Harry heeft er een belangrijke taak bij. En prins Charles brengt wereldster aan het lachen

Hilariteit alom als prins Charles een beroemdheid ontmoet, feest bij onze koninklijke buren en een nieuwe taak voor prins Harry: alle weetjes uit adellijke kringen van de voorbije week op een rij.

vwh

Een mooi beeld van prins Harry, notoir hondenliefhebber, dook woensdag op toen hij een schooltje in Londen bezocht om er met leerlingen een boom te planten. Een lerares had haar viervoeter Winnie bij en het dier kwispelde toen de prins passeerde. Hij kon niet aan al de schattigheid weerstaan en bukte zich om de hond te vertroetelen.

© AP

De prins heeft een paar weken voor de geboorte van zijn eerste kind trouwens nog iets moois te vieren. Hij is sinds vorig weekend officieel peter van Lena, het tien maanden oude dochtertje van Zara en Mike Tindall. De baby werd gedoopt in de St Nicholas Church in Cherington, Gloucestershire en ook Meghan Markle en de Queen waren aanwezig bij de gebeurtenis. Zara wie? De royal is de dochter van prinses Anne, die op haar beurt de dochter is van koningin Elizabeth.

Waar Meghan Markle niet bij was, is het gezellige uitje van de Queen en Kate Middleton. De twee gaan zelden als duo op stap, maar op maandag gingen ze samen een nieuw universiteitsgebouw openen in Londen. Het was van 2012 geleden dat ze in deze formatie in het openbaar verschenen. Het bijzonderste moment? Hun aankomst in de auto waarin ze een blauw dekentje deelden om hun benen warm te houden.

© REUTERS

Prins Charles en zijn vrouw Camilla Parker Bowles schuimden deze week de Caraïben af en hadden er enkele leuke momenten. De prins, die in november zijn zeventigste verjaardag vierde, ontmoette op Barbados een wereldster. Niet Rihanna, maar Lionel Richie. Hij benoemde hem in een lokaal hotel tot ambassadeur van The Prince’s Trust International. Tijdens hun ontmoeting begon hij zinnetjes uit de ster zijn beroemde hit ‘Hello’ te citeren, waardoor de artiest zijn lach niet kon onderdrukken. Vrouwlief Camilla trok de aandacht in Kingstown, waar ze overduidelijk van een shotje rum genoot.

© REUTERS

LEES OOK. Kate Middleton blijkt wel een pintje te lusten

In Luxemburg hadden ze redenen om te vieren, want prinses Claire is op donderdag 34 jaar geworden. Het paleis trakteerde fans op een zeldzaam privékiekje van de royal en haar man prins Félix. Daarop staat het koppel al lachend in een innige omhelzing. Het beeld is bijzonder omdat koningshuizen op verjaardagen meestal uitpakken met officiële, veel minder spontane beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De emotionele toets komt van de Deense kroonprins Frederik. Hij was in de lokale media vol lof over zijn moeder: koningin Margrethe. Hij verklapte dat hij erg onder de indruk is van haar energie en uithoudingsvermogen, ondanks het feit dat de bijna 79-jarige royal met gezondheidsproblemen kampt. De mooie woorden komen er naar aanleiding van een gemeenschappelijk staatsbezoek aan Argentinië.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER