Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Benny Proot

Weyts wil einde maken aan dolfijnen in gevangenschap: “Geen vergunningen meer voor dolfinaria”

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is er voorstander van het houden van dolfijnen in gevangenschap op termijn te verbieden. In Vlaanderen is er nog één dolfinarium, het Boudewijn Seapark in Brugge. Weyts pleit voor een uitdoofscenario en wil daarover het debat starten, zei hij in De Zevende Dag. 

43 reacties

  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Heel wat dolfijnsoorten zijn bedreigd tot ernstig bedreigd. Zet voor deze soorten kweekcentra op met voldoende ruimte en zonder het stomme kunstjes opvoeren voor een publiek. Ook voor landdieren zijn dierentuinen soms de enige manier om een soort voor uitsterven te behoeden. Laat dus die met een goed kweekprogramma en de nodige ruimte toe maar controleer streng.
  • jef brosens

    5 jaar geleden
    wij kunnen dank zij den Ben ook geen 60 km. per dag meer afleggen . gaat hij ons ook vrijlaten ? ik dacht het niet .
  • Francis potters

    5 jaar geleden
    Als het zo verder gaat met Ben en zijn vrienden kennen onze kinderen nog alleen dieren uit een prentjes boek..
  • Theo Collewaert

    5 jaar geleden
    Hopelijk kunnen wij na 26 mei Weyts vervangen door iemand met realiteitszin. Waarom richt hij zijn aandacht niet op de tientallen zwarte verkeerspunten die er nog zijn waar dagelijks kinderen en mensen die naar hun werk moeten ,verplicht gebruik moeten van maken en met hun leven spelen. Hij staat liever in de gunst van Vandenbosch van Gaia !
  • Peter Debrouwer

    5 jaar geleden
    Alleen dolfijnen ? Waarom moeten andere dieren wel overleven in hokjes ver van hun natuurlijke habitat ? Waarom sluit hij dan de Zoo, Pairi Daiza, Plankendael, ... ook niet ? Een politieke afrekening ? Of steekpenningen-gedoe ?