Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Bijna 4.000 mensen op straat in Brussel om te betogen tegen racisme

In Brussel vond vandaag voor het tweede jaar op rij een betoging tegen racisme plaats, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. Zo’n 3.850 betogers verzamelden zich deze namiddag in het centrum van de stad, meldt de politie. De organisatoren telden er 5.000 à 6.000. 

6 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Sneller opsporen van discriminatie en racisme. Vluchtelingenopvang die de mensenrechten respecteert. Allemaal punten waar iedere democraat achter kan staan. Alleen is het opsporen van discriminatie niet voldoende. Men moet de daders ook kunnen straffen. @louis van hoeylandt: Als u meent dat die 120 organisaties allemaal deelnemen op vraag van de socialisten overschat u duidelijk hun macht. Kunnen rechtse en centrumpartijen dan niet opkomen tegen racisme en discriminatie?
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Het is meer een politieke mars aan de spandoeken te zien.
  • Hugo De Coster

    5 jaar geleden
    Ik ben tegen racisme, maar evenzo tegen het misbruik van de woorden "racisme en discriminatie". En dit misbruik is tegenwoordig het grootste probleem. Deze woorden worden misbruikt om alles in de linkse-pamper politiek te vergoelijken.
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    op een van de foto's is goed te zien dat het een socialistishe mars is , noem het ook stemmen trekkerij ,het woord racsisme word veel te veel en te snel gebruikt , en het is ook maar en one way talk , te pas en te onpas worden mensen als rascist bestempeld
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Je kan geen multiculturele samenleving bewerkstelligen zonder racisme. Dit is een utopie. In iedere cultuur zijn er mensen die zich superieur wanen. Racisme kan dus enkel verdwijnen als je de waan(zin) kan verdrijven en laat dit nu juist eigen zijn aan de mens. In deze is de betoging tegen het racisme een betoging tegen het onmogelijke dus. Maar ja, proberen is ook iets eigen aan de mens.