© Rudy DECLERCK

Wielerbond Vlaanderen verandert naam in Cycling Vlaanderen

Zaterdag werd in Brugge tijdens de algemene vergadering van Wielerbond Vlaanderen naast het beleidsplan ook het nieuwe logo voorgesteld. Vanaf heden is Cycling Vlaanderen de nieuwe benaming van Wielerbond Vlaanderen.

“Het nieuwe logo draagt de kleuren wit-zwart geel met daarin de benaming Cycling Vlaanderen en een oneindigheidsteken”, stelt secretaris Jean Brebels. “Meteen moet dat de oneindige rijkheid van het fietsen in Vlaanderen weerspiegelen. Het oneindigheidsteken geeft bovendien het typische Vlaamse parcours weer. Bochtig, hoog en laag, onder en boven. Een oneindige afwisseling die je enkel in Vlaanderen, het kloppende hart van het wielrennen, zal terugvinden.”

“Wielerbond Vlaanderen blijft echter wel bestaan, maar met de benaming Cycling Vlaanderen wordt vanaf heden naar buiten getreden als communicatief en commercieel merk. Wij hebben een stevig dossier ineengebokst dat we op 31 oktober zullen overmaken aan Sport Vlaanderen. Zo kunnen we werken naar de volgende olympiade van Tokio.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer