Een Boeing 737 Max in een Boeing-fabriek in Renton, Washington.
Volledig scherm
Een Boeing 737 Max in een Boeing-fabriek in Renton, Washington. © AFP

Boeing roept piloten bijeen voor briefing over terugkeer 737 MAX 8

Vliegtuigmaker Boeing heeft piloten en toezichthouders uitgenodigd voor een briefing over de terugkeer van de Boeing 737 MAX 8. De bijeenkomst vindt woensdag plaats. Meer dan tweehonderd mensen zijn dan van de partij.

5 reacties

  • Jean Aimar

    5 jaar geleden
    Piloten kunnen STEEDS ingrijpen. De 2 knopjes voor stabilizer trim naar beneden duwen en het MCAS systeem is uitgeschakeld.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    De "claxon" is een zeer simpel anti-overtreksystreem dat al bijna een eeuw gekend is bij oudere piloten die zelf moesten reageren op dit alarm. Maar om er een zootje van te maken heb je tegenwoordig een computer nodig.
  • Luc De Clip

    5 jaar geleden
    Webinar kan korte presentatie goed vervangen , maar Boeing zal veel meer informatie van dag echt bespreken en vergaderen verkrijgen dan met webinar. Laatste komt dan ook nadien volledig op internet, en dat wil vliegtuigbouwer waarschijnlijk liever niet.
  • Francois Defosse

    5 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat er veel meer aan de hand is met dat vliegtuig dan alleen maar een software probleem. Als boeing deze vliegtuigen terug de lucht instuurt en er zou nogmaals een vliegtuig neerstorten dan zou dit het einde van boeing betekenen.
  • Jacques Mertens

    5 jaar geleden
    Volgens sommige piloten gaat het om een fysisch probleem dat niet met software is op te lossen. Op zich overigens al vreemd dat men het besturen van een vliegtuig zou overlaten aan een stuk software. Piloten moeten toch altijd kunnen ingrijpen?