Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Copyright : Geert De Rycke

Nooit eerder zo weinig verkeersdoden, maar fors meer fietsongevallen: Fietsersbond vraagt 500 miljoen euro investeringen

Volgens de meest recente verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute is het aantal verkeersdoden vorig jaar met 7 procent gedaald. Er vielen 35 verkeersdoden minder dan in 2017. Nooit eerder was het aantal verkeersdoden lager. Toch zijn er enkele onrustwekkende trends zoals een stijging van het aantal doden bij de senioren, bij motorrijders en bij fietsers. Ook het aantal fietsongevallen steeg in elke regio. De Fietsersbond vraagt extra investeringen voor meer fietsveiligheid.

148 reacties

  • Erika Braken

    5 jaar geleden
    Belgie moet meer naar Nederland kijken. Bevoordeeld er is een fietsautostrade maar die kruist een gevaarlijke baan waar de fietser geen voorrang heeft en waar het mega druk is smorgens en savonds waar ze 70km pr u rijden daar zouden ze zo‘n fietstunnel moeten leggen maar Vlaanderen investeert liever in wegen dan in fietspaden.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Een degelijke en bekwame minister van Verkeer en Mobiliteit aanstellen. Niet 1 zoals de vorige(Crevits) met een grote mond en er niks van terecht brengen . Een bekwame man of vrouw aanstellen met degelijke doelstellingen 1 met haar op de tanden. Geen show figuren die meer in de media willen komen dan dat ze hun werk doen. Zal veel problemen oplossen.
  • ERWIN minnebo

    5 jaar geleden
    En dan zeggen dat Mr Weyts het niet cool vindt om een fietshelm te verplichten. Laat alle fietsers een examen afleggen over hun kunde en verkeerskennis. Voor de kinderen op school fietslessen en verkeerskennis geven.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Wie wegentaks betaald krijgt het beste wegdek. Ik heb nog de tijd meegemaakt dat we ieder jaar 'n taksplaat voor onze fiets moesten kopen in het gemeentehuis... Terug invoeren en dat geld kan dan naar de fietspaden. Als je overweegt om statiegeld op petflessen en blikjes te heffen (de vervuiler betaald, de sorteerder krijgt z'n geld terug), kan je ook fietsengeld vragen.
  • Walter De Vuyst

    5 jaar geleden
    Zelf woon ik in een grijs industrieel stadje ( Roeselare ) waar het beleid werkelijk niets doet om het de fietser enigszins aangenaam te maken . Slechte fietspaden met putten en andere obstakels waardoor men verplicht is de rijweg te gebruiken wat uiteraard leidt tot levensgevaarlijke situaties . Prioriteit wordt hier nog altijd aan koning auto gegeven , zelfs in de centrumstraten is de vervuilende vierwieler aan het feest en wordt de fietser tot derderangsburger gedegradeerd .