De Mont Ventoux vormt voor veel fietsers de ultieme uitdaging.
Volledig scherm
De Mont Ventoux vormt voor veel fietsers de ultieme uitdaging. © Getty

Belgische wielertoerist (60) sterft tijdens beklimming Mont Ventoux

BuitenlandEen Belgische wielertoerist (60) is om het leven gekomen tijdens de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. Onder de ogen van zijn vrouw, werd hij getroffen door een hartstilstand.

12 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Geert Simoens, het hangt af van persoon tot persoon en wat hij voorheen deed. Iemand die zeer veel fietst ook al is hij al "oud", kan nog altijd op eigen tempo die beklimming aan. Ik ken wel iemand die 68 is en elk jaar 3 weken door de Alpen toert, en de afgelopen 5 jaar de Ventoux 4x achter elkaar oprijd en wekelijks 700km afmaalt. Anderzijds ken ik er van 20-30 jaar die na 5 km klimmen afgedaan hebben. Oud is een relatief begrip. Diverse factoren bepalen mee uw kunnen en gezondheid.
  • Geert Simoens

    5 jaar geleden
    Leer eens aanvaarden dat men nu eenmaal ouder wordt en dergelijke uitdagingen beter uit de weg gaat. Sommigen denken dat ze altijd 3 x 7 blijven.... Het menselijk lichaam is bovendien niet gemaakt om altijd de grenzen te verleggen. Jammer voor hem en familie uiteraard, maar vaak zoekt men zelf onnodig gevaar op voor de kick met fatale gevolgen
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Dergelijke fysieke prestatiedrang is vrij onverantwoord en kan heel gevaarlijk zijn op oudere leeftijd.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Deze tot de verbeelding sprekende berg heeft al veel slachtoffers op zijn geweten. Op passen als men een zekere leeftijd heeft en mijn deelneming aan de familie.
  • Guiliaume WALTER

    5 jaar geleden
    Sterkte aan familie en vrienden