Jaar cel voor man die echtgenote slaat omdat ze naar personeelsfeest gaat

Een man (47) uit Antwerpen is maandag in Tongeren veroordeeld tot een jaar cel en een boete voor het slaan van zijn ex uit Bree. “Ik wilde naar een personeelsfeest gaan en zijn stoppen sloegen door.”

shde

De feiten dateren van 16 september 2017. Zijn echtgenote wilde na zeventien jaar een einde maken aan hun huwelijk. “Hij kon dat niet verkroppen”, aldus de procureur. “Hij trok haar bij de haren over de grond en stampte haar in het gezicht en tegen de armen.”

Hun 16-jarige zoon was getuige van de afranseling. Volgens de aanklager stelt de man zich in een slachtofferrol op en heeft hij niet geleerd uit zijn eerdere veroordeling voor soortgelijke feiten in 2011.

Personeelsfeest

“Hij heeft me inderdaad meermaals geslagen, maar ik heb er niet altijd een klacht voor ingediend”, aldus het slachtoffer. “De laatste keer sloegen zijn stoppen door omdat ik naar een personeelsfeest wilde gaan. Hij heeft me toen geslagen en bedreigd.”

Maandag stuurde de Tongerse rechter hem voor een jaar naar de cel en hij moet een boete van 400 euro betalen. Zijn inmiddels ex-vrouw krijgt een schadevergoeding van 1.000 euro. De man kwam nooit opdagen in de rechtbank.