Direct naar artikelinhoud
Studentendoop

KU Leuven schorst student die dodelijke doop van Reuzegom overleefde

KU Leuven schorst student die dodelijke doop van Reuzegom overleefde
Beeld rr

De KU Leuven heeft de student die de doop van studentenclub Reuzegom overleefde geschorst tot het einde van het academiejaar. Dat meldt zijn advocaat aan VTM NIEUWS. Bij die doop kwam student Sanda D. (20) om het leven. 

De student die de doop wel overleefde, lag na de feiten een tijd in het ziekenhuis. De jongeman is tot het eind van het academiejaar geschorst en kan dus geen examens afleggen, in juni of september. Zijn advocaat bekijkt of hij verdere stappen gaat ondernemen. 

De vader van de student begrijpt niks van de beslissing van de tuchtraad van de KU Leuven. “Het is alsof mijn zoon voor de tweede keer slachtoffer wordt”, zegt hij. “Ook hijzelf probeert het te begrijpen, maar wordt hier op z'n zachtst gezegd niet vrolijk van. Dat de KU Leuven studenten straft enkel en alleen omdat ze deel hebben genomen aan de doop van Reuzegom, slaat alles. Die vereniging bestaat al decennia en de universiteit weet al jaren dat de dopen geen brave danspartijen zijn. We zullen zeker in beroep gaan tegen de beslissing van de tuchtraad.”