© gemeente zonhoven

Zonhoven krijgt label van Hartveilige gemeente

Op maandag 25 maart ontving de gemeente Zonhoven het label ‘Hartveilige gemeente’. Dat label werd uitgehangen in de inkomhal van het gemeentehuis.

wiva

Met het zogenaamde ‘Hartveilig-project’ wil de gemeente de overlevingskans vergroten van mensen die een hartstilstand krijgen Daarvoor worden verschillende acties ondernomen. Zo krijgen een op tien personeelsleden van de gemeente een opleiding in reanimeren en defibrilleren en komt er - naast de bestaande toestellen - een extra AED-toestel aan GC Tentakel. Ook worden er drie gratis cursussen reanimeren en defibrilleren voor inwoners georganiseerd. Belangrijk is ook dat er een samenwerkingsakkoord werd opgemaakt met het Rode Kruis.

Het label ‘Hartveilige gemeente’ werd onthuld in aanwezigheid de burgemeester, schepen Frank Vandebeek en een delegatie van het Rode Kruis.

Op de foto ziet u v.l.n.r.: Jos Dessers (provincieverantwoordelijke Communicatie & Werving Rode Kruis Vlaanderen), Danny Desmidt (afdelingsverantwoordelijke Rode Kruis Zonhoven), Rudy Repriels (afdelingsvoorzitter Rode Kruis Zonhoven), Johny De Raeve (burgemeester Zonhoven), Frank Vandebeek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer