Professor Kurt Deketelaere (KU Leuven).
Volledig scherm
Professor Kurt Deketelaere (KU Leuven). © VRT

Professor klimaatrecht: “Actievoerders wijziging grondwet zijn misleid door allerlei groeperingen. Bangmakerij”

Volgens professor klimaatrecht Kurt Deketelaere zijn de actievoerders die momenteel kamp hebben opgezet in Brussel met de eis om grondwetsartikel 7bis te herzien, misleid. “Uiteindelijk is dit veel bangmakerij voor niets”, zegt hij in ‘Terzake’. De regeringen in ons land kunnen immers perfect een ambitieus klimaatbeleid voeren zonder een aanpassing van dat grondwetsartikel.

30 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Er zijn nog mensen met verstand in Belgie. Hij heeft gelijk. Er is maar 1 feit, we staan voor de verkiezingen en de politici zijn zo bang als hazen om een stem te verliezen. Daar doen ze dan ook graag alles voor.
  • Patje Moyens

    5 jaar geleden
    Het ligt er vingerdik op dat heel deze klimaatheisa aangestuurd wordt door bepaalde groepen die hier serieus garen willen bij spinnen. Het is te hopen dat tegen de verkiezingen het merendeel van de kiezers hun gezond verstand gaan gebruiken.
  • nicole degens

    5 jaar geleden
    Och binnen een tiental jaren zullen eens goed lachen met Anuna en consoorten, zo belachelijk is heel deze discutie. In plaats van te betogen zou bv Greenpace de mensen die geld ronselen op de grote winkelstraten ed beter de natuur eens laten opkuisen.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Er moeten maar twee vragen gesteld worden bij heel dat klimaatgedoe : welke politieke partijen hebben er belang bij en welke industriegroepen zullen er grote winsten mee maken ? Dat één en ander nogal sterk verbonden is spreekt vanzelf.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Wie is als eerste gekomen met de bewering dat een grondwetswijziging nodig was? Toch wel onze regeringspartijen. Hieruit blijkt dat men gewoon niets wil ondernemen, het zal wel koelen zonder blazen denken ze. Voor degenen die denken dat "we" er niets aan kunnen doen en alles door de zon veroorzaakt wordt: dat is het eerste wat onderzocht werd, en iedereen is het er over eens dat het niet aan de zon ligt.