De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador.
Volledig scherm
De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador. © AP

Mexico wil excuses van Spanje en Vaticaan voor misdaden tegen inheemse volkeren

Mexico wil dat de Spaanse koning en de paus hun excuses aanbieden voor de begane misdaden jegens de inheemse volkeren tijdens de verovering en de onderwerping van Mexico in de 16de eeuw. Dat heeft de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador in een brief gevraagd.

25 reacties

  • Dieter Detrem

    5 jaar geleden
    Lachwekkend. Hoeveel % van de mexicanen heeft Spaanse genen? Ze kunnen eerst en vooral zich zelf verontschuldigen, aangezien de Spanjaarden die de gruwelijkheden begaan hebben daar gebleven zijn, en gemixt zijn met de plaatselijke bevolking.
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Ik wens excuses en herstelbetalingen van Marokko, Tunesië, Algerije en Libië voor de Barbarijse slavenhandel van meer dan een miljoen blanken door Arabieren. Om maar één voorbeeld te geven.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Als ge weet uit welk politiek materiaal die president gevormd is dan zegt dat genoeg.Gemakkelijk tweedracht teweegbrengen.Dat hij eerst in zijn eigen kot eens kijkt wat dagelijks aan moorden gebeurt!By the way Mexico as such bestond in de tijd van de verovering niet...De plaatselijke godsdienst die toen bestond was ook geen menslievend iets en de mensenoffers op beestachtige wijzen waren zeker geen voorbeeld van beschaving.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    En wij moeten ons schuldig voelen,en vooral betalen, omdat een Leopold 2 en trawanten zich een gigantisch fortuin bijeen gemoord hebben in Afrika. mvg.
  • Ingrid Vantroostenberghe

    5 jaar geleden
    Allé gaan zij er nu ook aan beginnen. De hele aardbol moet dan excuses doen