Gletsjer groeit terug, maar dat is geen goed nieuws

Eén van de snelst smeltende gletsjers in Groenland blijkt terug te groeien. Dat zeggen onderzoekers van NASA. In 2016 en 2017 is het ijs terug dikker geworden. Op sommige plaatsen is de gletsjer zo’n 30 meter dikker dan in 2015. Toch is dit geen goed nieuws, waarschuwen de onderzoekers.

82 reacties

  • Pete Ta

    5 jaar geleden
    Beste Erik, dat de mens pollueert is een zaak. Wat het klimaat stuurt is een andere zaak. Milankovic is nog steeds een autoriteit bij de Nasa. Als er iets bij te stellen valt dan is het wel uw perceptie wat deze theorieen juist omhelst.
  • ERIK M. VAN MALDEREN

    5 jaar geleden
    Beste Pieter, theorieën van 1920 zijn misschien niet echt meer aan de orde, mocht Ivankovich nog leven zou hij zijn cycli misschien bijstellen of eerder nog zelf alarm slaan. Ontegensprekelijk heeft de mens een invloed op het leefmilieu, kwaliteit van de lucht, bodem, ontbossing. Het gaat 'm in eerste instantie om het kwalitatief beter maken van onze samenleving, op alle gebieden, en daar heeft het milieu alles mee te maken. Er is maar één aardbol (voor ons toch).
  • Pete Ta

    5 jaar geleden
    Neem als voorbeeld de Svensmark theorie, cycli van Milankovic en Piers Corbyn theorie eens onder de loep en het CO2 ballonnetje wordt doorprikt. De mensheid wordt met gemak gemanipuleerd en enkelingen zien dit als een opportuniteit om zich te verrijken.
  • Didier Desmyter

    5 jaar geleden
    Dus als de gletser smelt stijgt de zeespiegel maar als hij weer aangroeit heeft dat geen invloed????
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    Wanneer is het dan wel feitelijk goed, volgens mij weten die zogezegde onderzoekers er ook niets van. Wie weet nu hoe er iets gaat evolueren, zeker als het zo afhankelijk is van verschillende factoren. Dus stom aub, het klimaat heb je toch niet in de hand.