Een vuurbal stijgt op uit het kantoor van de Hamas-leider in Gaza-Stad tijdens de Israëlische luchtaanval.
Volledig scherm
Een vuurbal stijgt op uit het kantoor van de Hamas-leider in Gaza-Stad tijdens de Israëlische luchtaanval. © AFP

Vergeldingsactie Israël: kantoor Hamas-baas verwoest bij luchtaanval

Ondanks het staakt-het-vuren dat gisteren werd afgekondigd door Hamas, hebben afgelopen nacht opnieuw raketaanvallen plaatsgevonden in Israël en op de Gazastrook. Het kantoor van Hamas-leider Ismail Hanyeh in Gaza-Stad werd vernietigd, meldt het Israëlische leger op Twitter.

9 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    @Diane Bernaerts. Bij ons terroristen willen buiten zetten, maar Israel zou ze volgens u moeten binnenlaten? Beweer wat u wil, maar Hamas is een tereur organisatie geinstaleerd door Iran om Israel het leven zuur te maken. Ze laten niet na om zelfs de palestijnen neer te schieten die betogen tegen het criminele regime van Hamas, al toont men dat niet graag op TV natuurlijk.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    “Israëlische gezinnen hebben recht op een toekomst zonder geweld.’’ Geef de Palestijnen (een deel van) hun land terug, en laat de vluchtelingen die nog steeds in kampen op hun terugkeer wachten, terugkeren, en er is direct vrede!
  • Mark Boeie

    5 jaar geleden
    De Palestijnen zitten op hun land dat werd weggegeven door de UK na WO2, zij worden onderdrukt en als tweederangsburgers behandeld zowel in hun delen als in die van Israel. Met niemand om hun te "verdedigen" buiten Hamas. Zij gebruiken guerilla technieken om tegen de US-gesteunde Israel te kunnen standhouden. Maar geweld lost niets op, oog om oog maakt de wereld blind.
  • Mark Boeie

    5 jaar geleden
    @Michel De Blay De omringende landen zijn: Syrie: momenteel zelf in oorlog Jordanie: Heeft meermaals Palestina verdedigd, om daarna grond te verliezen aan Israel (met steun van US) Saudi-Arabie: Gelooft enkel in geld, niet in mensen. Egypte: Burgeroorlog + Aanvallen van Israel om de toegang voor Palestijnen te verhinderen Israel heeft Palestina in 3 kleinere dynamische delen gesplitst/afgezonderd waardoor je onmogelijk je oma kan bezoeken zonder 25 controleposten en Israel te passeren.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    De gaza strook gewoon ontruimen en iedereen vergoeden voor verhuis naar de andere kant . Geen gezever meer .