Apple en Gwyneth
Volledig scherm
Apple en Gwyneth © Instagram gwynethpaltrow

To post or not to post: mag ik foto’s van mijn kinderen zonder toestemming online zwieren?

Een beroemde ouder hebben mag dan wel heel leuk lijken in theorie, Apple Martin, de 14-jarige dochter van Gwyneth Paltrow ondervindt er nadelen van. Paltrow postte een foto van haar en Apple op Instagram, iets wat bij de tiener niet in goede aarde viel en ze heeft een punt. 

2 reacties

  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Dit is ingewikkeld. Als je op sociale mediakanalen iets post geeft je u auteusrecht op en mag iedereen het gebruiken. Alleen mag je niet zomaar alles verspreiden. Je mag voor persoonlijk gebruik een monument fotograferen maar niet commercieel gebruiken. Dus op internetzet zetten zou ook niet mogen. Dit moet ook voor mensen gelden. Ik mag toch niet zomaar op straat foto's en videos van andere mensen maken en die dan online gooien.
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    “Mama we hebben dit besproken. Je mag niets posten zonder mijn goedkeuring” … snottebellen met veel branie! Ik geloof dat er beter voorzichtig mee omgesprongen wordt, dat wel. Maar dat zo'n kind mij zal zeggen wat ik al dan niet niet mag publiceren, daar zal veel volk komen naar kijken. Die beruchte naaktfoto's, waar naar verluid veel tienermeisjes last van hebben, zijn niet door papa of mama op het internet geplaatst! En dan een grote mond voor een onschuldige foto?