© AFP

Kramer ook op 1500 meter grote tegenstrever van Swings

De Nederlander Sven Kramer wordt dit seizoen niet alleen op de lange afstanden maar ook op de 1.500 meter een ernstige tegenstander van Bart Swings. Met een sterk baanrecord van 1’46”88 overtuigde Kramer zaterdag tijdens de wedstrijden om de KNSB Cup.

Twee weken voor de eerste wereldbekermanche in de Chinese stad Harbin zegevierde Kramer in deze selectiewedstijd voor Patrick Roest en Thomas Krol. Naar eigen zeggen was het Kramers beste 1.500 meter sinds jaren. Ook Kjeld Nuis en Douwe de Vries zullen op dit onderdeel aan de eerste manches van het World Cup circuit voor Nederland deelnemen.

Met 1’45”99 heeft Swings vooralsnog een betere seizoenstijd staan dan zijn Nedelandse opponenten. Maar die tijd klokte hij in het Zuid-Duitse kuuroord Inzell, een snellere piste dan die in Groningen, waar de condities door de hoge temperatuur zwaarder waren. Swings beschouwt de 1.500 meter als zijn favoriete nummer. Aanvoerder van de wereldseizoenranglijst is de Canadees Vincent Le Haitre, die vorige week op de Olympic Oval van Calgary 1’44”27 noteerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer