De Amerikaanse president Donald Trump maakte 15 maart voor het eerst gebruik van zijn vetorecht om de grensmuur tussen de VS en Mexico te kunnen financieren.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump maakte 15 maart voor het eerst gebruik van zijn vetorecht om de grensmuur tussen de VS en Mexico te kunnen financieren. © AP

Amerikaans Congres kan Trumps veto niet ongedaan maken

Het Amerikaans Congres is er vandaag niet in geslaagd het veto van president Trump ongedaan te maken. De Amerikaanse president Donald Trump maakte op 15 maart voor het eerst gebruik van zijn vetorecht om de grensmuur tussen de VS en Mexico te financieren. Om dat veto naar de prullenbak te verwijzen was in het Huis van Afgevaardigden een tweederdemeerderheid nodig, maar die was er niet.

3 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Een grote Nederlandse krant schreef gisteren: "...Linkse journalisten beneveld door persoonlijke afkeer... Russiagate heeft de reputatie van de pers vernietigd... Dit geldt voor Amerikaanse commentatoren en opiniemakers, maar net zo voor Nederland..." Dat geldt, jammer genoeg, ook voor ons land. Telkens Obama zijn veto gebruikte, was er nooit een probleem. Maar nu Trump dat doet, zou het presidentieel veto opeens ongrondwettelijk zijn?
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Wijs of niet Frieda, als je het niet eens bent met de geldende spelregels, moet je het spel niet spelen. Trump heeft alleszins al wel bewezen dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat de klassieke politiek voor 90% draait op dedain, bla-bla en het doorgeramde "zo eenvoudig is het allemaal niet". Terwijl het dat juist wel is.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    In de VS worden ze nog steeds niet wijs. Waarschijnlijk uit vrees om hun post en titel in een van deze huizen te verliezen.