Schrijnend lerarentekort: oud-directeur (73) terug voor de klas

Stan Van Loon is 73 en al 15 jaar op pensioen, maar omdat er enkele leerkrachten langdurig afwezig zijn, staat hij opnieuw voor de klas. Even vlug de leerstof bekijken en dan begint Stan aan de les alsof hij nooit is weggeweest.

31 reacties

  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Ze klagen als ze langer zullen moeten werken om op pensioen te mogen gaan en van de andere kant zie je dan gepensioneerden die terug les gaan geven. Begrijp het maar hoor! Er bestaat een lerarenplatform, waar vooral jong afgestudeerde leraren op staan die momenteel geen vaste job vinden binnen het onderwijs. Denk dat de scholen er zelf de schuld aan zijn om kosten te besparen. Dus Crevits laat die scholen verplichten om van het platform leraars af te nemen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Belgie heeft 175000 leerkrachten voor amper 1.2 miljoen leerlingen ,tekort??.Ja als ze allemaal maar 19 a 20 uur doen en nu nog klagen dat te zwaar is en misschien maar 10 uur per week willen doen heb je er nog eens 175000 nodig klopt.Ik denk dat de meeste leerkrachten geen capaciteiten hebben les te geven ,hebben die wel methodologie gestudeerd ooit?.Les geven is een roeping of je kan het of je kan het niet,de enige roeping vandaag bij hen is het dikke loon en veel verlof.
  • Peter Hegge

    5 jaar geleden
    leerkrachten te kort , politici teveel.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Dat krijg je met onderwijsministers als Crevits en Smet....
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Gezien in Blokken een paar dagen geleden: een jong afgestudeerde leerkracht mocht op de school waar hij amper 1 jaar lesgaf niet langer blijven. Hij is dan maar gaan werken bij Mediamarkt waar hij nu al 5 jaar werkzaam is. Begrijpe wie begrijpen kan. En wat deze 73-j man betreft: op de beelden in het nieuws zie ik die een kind zeer ongepast aanraken, hij komt vanachter het jongetje en gaat met zijn ganse lichaam over hem gaan hangen terwijl hij hem met beide armen 'omarmt'. Niet ok!