Blind Gekocht
Volledig scherm
Blind Gekocht © VIER

Blind Gekocht: Vlaanderen maakt kennis met aankoopmakelaar.
“Wij laten ons niet verblinden door mooie praatjes”

Woon.Dina Tersago draait vandaag de sleutel in het eerste huis van Blind Gekocht. De kandidaten leggen in  het tv-programma op VIER hun lot – en al hun spaarcenten – in de handen van een interieurarchitect en een aankoopmakelaar. Het beroep van aankoopmakelaar is vrij nieuw in ons land, maar in Nederland en de Verenigde Staten is de job al lang ingeburgerd.

9 reacties

  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Deze programma’s die je reinste bagger zijn hebben een doel! De leugens van makelaars voor waarheid te nemen! Maar er is een grote kink in de kabel nl het internet.koop nooit tijdens ultra lage rente want je leent veel te veel voor een huis dat 50000 tot 100000 euro te duur staat.
  • monique bolen

    5 jaar geleden
    Toen mijn dochter die in Engeland woont hun eerst gekochte oude woning verkocht aan een maatschappij die deze opkopen en renoveren en een andere woning kocht vroeg ik haar hoe het zat met de kosten van het schrijven, U betaald enkel een advocaat die de paperassen in orde brengt ongeveer 300 pond en verder geen kosten meer.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    In Duitsland zijn de makelaarskosten altijd voor de koper. Ik vind dat een goede regeling; zo vermijd je dat je daarop nog eens belastingen betaalt. Laat je vooral goed informeren als je een huis verkoopt met een mooie winst. Als je niet netjes de regeltjes volgt, riskeer je een belangrijk deel van je winst te zien in rook opgaan aan een vette belastingsaanslag.
  • Fernand saegerman

    5 jaar geleden
    En zo vinden ze altijd wat uit voor hun eigen zakken te vullen en alles duurder te maken.
  • Herman VC

    5 jaar geleden
    In Nederland rekent een makelaar niet in procenten, maar met een vast bedrag ! Een huis of een villa kost evenveel(even weinig) werk om het te verkopen. Hier, hoe hoger de vraagprijs, hoe meer de makelaar verdient ! Maar je mag niet zeggen dat makelaars sjoemelaars zijn !?