Vandaal slaat tientallen grafzerken op nieuwe begraafplaats Wevelgem kapot.
Volledig scherm
Vandaal slaat tientallen grafzerken op nieuwe begraafplaats Wevelgem kapot. © Alexander Haezebrouck

Vandaal slaat dertigtal grafzerken op nieuwe begraafplaats in Wevelgem kapot

Op de nieuwe begraafplaats langs de Moorselestraat in Wevelgem zijn zeker 35 grafzerken beschadigd. Het gaat vooral om herdenkingsplaatjes, bloempotten en foto’s van overledenen die werden kapot gemaakt. “We tillen hier heel zwaar aan”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). De politie is een onderzoek gestart.

10 reacties

  • monique bolen

    5 jaar geleden
    In plaats van begraafplaats is het een doorgang voor fietsers, bromfietsen en vrijende jongeren, als ik het graf bezoek van mijn ouders die daar ten grave zijn gedragen ben ik steeds verwonderd wat daar al rond hangt.
  • koen hulslemans

    5 jaar geleden
    Als we effectief weten wie het is, gaan we die persoon toch ook duidelijk maken dat zo’n zaken absoluut niet kunnen. Met een wijzende vinger en zeggen dat mag niet?
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Opvoeding, respect en manieren? Blijkbaar is dat iets wat ouderwets is. De ouders in eerste instantie zijn hier in gebreke. Kinderen krijgen en opvoeden doe je niet enkel voor het kindergeld. Ook goede manieren zijn blijkbaar ouderwets tegenwoordig.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Dit is puur vandalisme. Het is wel zo dat de families waarvan de graven van hun overledenen beschadigd werden het ook psychologisch moeten aanvoelen. Laten we hopen dat de vandaal aangehouden word en streng gestraft wordt.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Je mag wel 3000€ betalen om grafkelder te mogen plaatsen30j. Veiligheid dat kan gemeenten niks schelen Zelfs al weten wie vernieling aanricht moet niet opdraaien om kosten Een gemeenteboete en gedaan De Familie moet zorgen voor herstelling !!