Direct naar artikelinhoud

David Goffin delft onderspit in achtste finales Miami tegen Tiafoe, ook Djokovic out

Goffin haalde het in Miami niet van Tiafoe.Beeld AFP

David Goffin (ATP 20) heeft zich deze nacht niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het Masters 1.000-toernooi in Miami. De 28-jarige Luikenaar verloor in de achtste finales van de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 34) na twee intense sets: 7-5, 7-6 (8-6). 

De 21-jarige Tiafoe speelde in januari nog kwartfinale op de Australian Open. Bij 4-4 in set twee lang de match lang stil door een regenpauze. Bij de herneming kreeg Goffin meteen drie breakpunten tegen, die hij wegwerkte. Om in de tiebreak nipt onderuit te gaan. De partij duurde 2 uur en 10 minuten. Goffin sneuvelde vorig jaar in Miami al in de tweede ronde. Hij maakte toen zijn comeback na een oogblessure.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Djokovic ook out

Ook nummer één van de wereld Novak Djokovic heeft de vierde ronde niet overleefd op het ATP Masters 1.000-toernooi van Miami. De Serviër verloor na 2,5 uur tennis in drie sets (1-6, 7-5 en 6-3) van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut (ATP 25). Bautista-Agut treft bij de laatste acht de Amerikaan John Isner (ATP 9). Voor Djokovic is het de tweede uitschuiver op rij. Hij verloor vorige week in Indian Wells ook al in de derde ronde, toen tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 42).

De wedstrijd tegen Bautista-Agut werd in de tweede set net als bij Goffin even onderbroken voor een regenpauze. Het is voor Djokovic ook al zijn tweede nederlaag van het seizoen tegen de Spanjaard. Die versloeg de Serviër begin januari ook al in de halve finales in Doha.

Djokovic zoekt schuld bij zichzelf na uitschakeling: “Had nooit mogen verliezen”

“Alle respect voor Roberto, maar ik had hier nooit mogen verliezen”, liet een eerlijke Djokovic na afloop noteren. “Na de regenpauze heb ik mijn goed elan uit de eerste set verloren. Ik heb hem meer kansen gegeven en hij heeft die gegrepen. Hij heeft overigens een sterke return in huis. Ik verloor zo steeds meer de hoop. Deze uitschakeling heb ik alleen maar aan mezelf te wijten. Roberto is een goede speler, maar ik had hier nooit mogen verliezen. Ik heb zelf genoeg mogelijkheden gekregen, maar ze niet benut.”

Djokovic zoekt schuld bij zichzelf na uitschakeling: “Had nooit mogen verliezen”
Beeld AFP

Het is voor de vijftienvoudig grandslamwinnaar - en triomfator op de drie laatste grandslamtoernooien (Wimbledon, US Open en Australian Open) - de tweede nederlaag in evenveel weken. In Indian Wells vorige week verloor Djokovic immers ook al in de derde ronde van de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 42). “Het waren telkens twee complete offdays”, besloot Nole. “Ik weet niet hoe dat komt. Ik vond mezelf hier in Miami nochtans goed spelen.” 

Djokovic zoekt schuld bij zichzelf na uitschakeling: “Had nooit mogen verliezen”
Beeld EPA

Geen halve finale voor Kvitova

Bij de vrouwen is Petra Kvitova (WTA 2) er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales in Miami. De Tsjechische verloor na 2,5 uur tennis in drie sets (7-6 (8/6), 3-6 en 6-2) van de Australische Ashleigh Barty (WTA 11). Barty treft bij de laatste vier een andere verrassing, de Estse Anett Kontaveit (WTA 19). Zij won, eveneens in drie sets (3-6, 6-2 en 7-5), van de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 27).

Kvitova kon bij een finaleplaats in Miami de eerste plaats op de WTA-ranking overnemen van de Japanse Naomi Osaka, die er al in de derde ronde in Miami uit ging. De Roemeense Simona Halep (WTA 3), die wel nog in het toernooi zit, kan Osaka eveneens onttronen bij het bereiken van de finale. 

Barty met een knuffel voor Kvitova (r).Beeld AP

Elise Mertens naar kwartfinales van dubbelspel

Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka geplaatst voor de kwartfinales in Miami. Mertens en Sabalenka versloegen in de tweede ronde (achtste finales) de Chinees-Tsjechische tandem Su-Wei Hsieh/Barbora Strycova, het derde reekshoofd, in drie sets: 7-6 (7-3), 2-6, 10-3. De partij duurde 1 uur en 29 minuten. In de volgende ronde wachten de Canadese Gabriela Dabrowski en de Chinese Yi-Fan Xu, het vijfde reekshoofd.

In het enkelspel sneuvelde Mertens (WTA 14) eerder in Miami in de derde ronde. De Limburgse verloor na een kleine twee uur tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (7/1)) van de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 59).

Elise Mertens naar kwartfinales van dubbelspel
Beeld AFP