De Europese Unie gaat de reddingsoperatie voor vluchtelingen en migranten voor de Libische kust stopzetten.
Volledig scherm
De Europese Unie gaat de reddingsoperatie voor vluchtelingen en migranten voor de Libische kust stopzetten. © AP

EU zet reddingsoperatie voor vluchtelingen stop voor Libische kust

buitenlandDe Europese Unie gaat de reddingsactie voor vluchtelingen en migranten voor de kust van Libië tijdelijk stopzetten. De lidstaten raken het niet eens over een nieuw verdeelsysteem voor de opvarenden. Operatie Sophia zal tot nader order enkel nog mensensmokkelnetwerken via de lucht monitoren. Dat zegden Europese bronnen gisterenavond. De opleiding van de Libische kustwacht gaat wel voort.

19 reacties

  • Luc Goubert

    5 jaar geleden
    Het moet nu en voor altijd gedaan zijn met deze zogezegde reddingsacties
  • jan wuyts

    5 jaar geleden
    dat Polen of Hongarije geen Afrikaanse gelukszoekers moet hebben is hun recht en moet door de media zelfs niet vermeld worden.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    In die verkiezingen is Europa blijkbaar niet gerust... Maar Europa ontgoochelt me steeds zodat ik ze niet meer vertrouw... absoluut niet... op wie moet ik kiezen om een sterk, zelf beschermend Europa te verkrijgen. Hun slogan "geen oorlog meer" is een tijdje gelukt maar door hun immigrantenbeleid lijken er in elk land "brandhaarden" te ontstaan en meer en meer haat.
  • Hubert Van Herck

    5 jaar geleden
    Er is genoeg werk in de opbouw van landen als Syrië, Irak en Libië. Deze hoog ontwikkelden kunnen daar ingezet worden, tegen een redelijke vergoeding waar zelfs de EU mee kan doneren. Alles is beter dan deze mensen hier tevergeefs proberen te integreren en onze samenleving te ontwrichten, terwijl dat bakken vol geld kost.
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Waarom tijdelijk!! Ze moesten daar al lang volledig mee gestopt zijn!! Ieder zijn eigen miserie opkuisen zou niet zo een slecht idee zijn?? We hebben hier al miserie genoeg!!