AP
Volledig scherm
© AP

5,8 miljoen Britten tekenen petitie tegen brexit, regering legt ze naast zich neer

De Britse regering heeft geen oren naar de verzuchtingen van meer dan 5,8 miljoen ondertekenaars van de online petitie om de brexit te herroepen. De petitie vestigde een record: het is het meest gesteunde voorstel voor het parlement ooit in het Verenigd Koninkrijk. De parlementsleden zullen wel een debat houden over de petitie, maar de overheid wil naar eigen zeggen “geen beloftes breken” en blijft achter de brexit staan.

137 reacties

  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    5,8 miljoen ondertekenaars van deze petitie er zijn meer dan 30 miljoen stemgerechtigden in Groot-Brittannië, zelfs als de bewoners van de grote en middelgrote steden tegen de brexit stemmen hebben ze nog steeds geen meerderheid het aantal mensen dat voor de brexit is kleine steden dorpen en het platteland overtreft hen met ongeveer 10 tot 12%. Ongeveer de weerspiegeling van het resultaat brexit referendum. Kinderen mogen niet stemmen daarom verliest het staykamp.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Eenmaal de mensen de Brexit echt gaan voelen gaan ze misschien nadenken over een Brexin...
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Voor u inderdaad niet mr. Peters want u bent een overtuigd nationalist die de binnengrenzen wil sluiten, Vlaanderen wil onafhankelijk maken en onze economie op zijn gat wil doen vallen door uit de EU te stappen. En u komt met net hetzelfde verhaal als de pro brexiteers die niks dan voordelen en gigantische winsten voorspelden die de week nadien allemaal ontmaskerd werden als leugens waarna ze er allemaal één voor één uitknepen en May hun rotzooi moet opruimen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De Britten zullen pas beseffen welke flater ze hebben eens ze hebben begaan eens ze definitief uit de EU zullen zijn.
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    de Britten zullen hun geluk niet kennen eenmaal ze uit de EU zullen zijn,geen verhofstadt om hen te dwingen,geen justitie die hen dwingt,vrij om te doen wat ze willen,de wereld is veel groter dan de EU,ooit waren ze het grootste land ter wereld,dit kan nu terug komen