Shutterstock
Volledig scherm
Shutterstock © Shutterstock

Nederlandse onderzoekers: “Kurkuma tast werking van kankermedicijn aan”

MedischOnder borstkankerpatiënten leeft het idee dat kurkuma kanker kan bestrijden. Maar pas op, zeggen onderzoekers van het Erasmus MC na een nieuwe studie. Deze specerij tast de werking van een veelgebruikt kankermedicijn aan.

7 reacties

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Er sterven miljoenen meer mensen aan medicijnen dan aan kurkuma.De farmaceutische Industrie zal er alles aan doen om kurkuma in het slecht daglicht te plaatsen. Ik slik dagelijks kurkuma, ben 64, en slik zelden of nooit medicijnen. Daarbij ken ik teveel mensen die kankermedicijnen slikken (+ chemo) van de 10 zijn er al 8 naar het hemelrijk vertrokken.
  • Veerle Ballegeer

    5 jaar geleden
    Dat het een kankermedicijn zou tegenwerken, doet me een beetje de wenkbrauwen fronsen hoor. Kurkumu is voor zoveel goed. Ik neem het (Curcudyn) nu al een tijdje (artrose in de hoogste graad in mijn heupen, nek, handen, enz) en ben zo goed als vrij van pijn. Idem met CDB-olie. Maar ja, de farmareuzen moeten ook hun inkomsten hebben zeker.
  • Thérèse Reczkowski

    5 jaar geleden
    Inderdaad het enige wat schadelijk is en niet werkt is chemo hebben ze mijn man ook niet mee kunnen helpen, en natuurlijk alles wat wat uit de natuur komt wordt afgebroken door de Pharma industrie omdat ze daar geen patent op kunnen nemen.En de Pharma zit met hun tentakels over de hele wereld.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Je wil niet weten Hoeveel Macht de Farma Lobby heeft in de wereld , zoveel zelfs dat ze bepaalde uitvindingen die beter zijn dan hun dure medicatie tegen houden !
  • Louis D'Hondt

    5 jaar geleden
    Het heeft wel een invloed op bloedverdunners, deze combinatie is niet aan te bevelen. Het versterkt de werking van de bloedverdunner die dan helemaal op hol slaat.