Minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V). © BELGA

Regering en sociale partners zoeken uitweg uit impasse rond loonakkoord: “Bal in kamp van ABVV”

De kernministers en de sociale partners zitten deze ochtend samen in een poging een uitweg te zoeken uit de sociale impasse rond het loonakkoord, nadat de socialistische vakbond als enige het ontwerp van akkoord heeft verworpen. De sociale partners bevestigden dat er geen consensus meer kan worden gevonden rond de loonnorm. Dat geeft de regering de kans om de loonnorm via een KB in te voeren, maar daar wordt nog even mee gewacht. “De bal ligt nu in het kamp van het ABVV”, aldus de premier.

23 reacties

  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Dat mr Peeters eens een flinke vergoeding geeft en excuses die zinloze heksenjacht op de zonnebanksector. Hij en zijn team KOTK heeft die hele markt volledig naar de knoppen geholpen met halve waarheden. Resultaat is dat dit alles, het alleen maar erger heeft gemaakt.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Peeters is daar de beste in. De problemen of schuld in andermans schoenen schuiven. Hij heeft nog nooit een bedrijf geholpen . Alleen helpen sluiten.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Geen nood. Peeters gaat dat oplossen zoals hij dat ook gedaan heeft bij Ford en Renault ! Die bedrijven zijn vertrokken. Ziezo, probleem opgelost...
  • rudi dielen

    5 jaar geleden
    8 van de 10 keuren het goed, waar wachten ze dan op, dat is bij mijn weten nog altijd een meerderheid, een goed of slecht voorstel.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Paulete desmarets Wat een onzin de index is al een gezondheidsindex die totaal de prijstijgingen niet dekt de index en de 1.1% dekt zelf niet de volledige levensduurte en wat betreft de minimunlonen werk jij aan een brutto loon van 9 € ???het is gemakelijk te zeggen die lonen liggen hoog genoeg als je er zelf niet van moetleven