© AFP

Novak Djokovic baalt: “Deze uitschakeling heb ik alleen maar aan mezelf te wijten”

Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, verloor dinsdagnacht verrassend zijn vierde ronde op het ATP Masters 1.000-toernooi van Miami. De Serviër moest in drie sests (1-6, 7-5 en 6-3) de duimen leggen tegen de Spanjaard Roberto Bautista-Agut (WTA 25). “Alle respect voor Roberto, maar ik had hier nooit mogen verliezen”, liet een eerlijke Djokovic na afloop noteren.

LEES OOK. Goffin en Djokovic uitgeschakeld in achtste finale, Elise Mertens naar kwartfinales van dubbelspel in Miami

“Na de regenpauze heb ik mijn goed elan uit de eerste set verloren”, stak de Serviër van wal. “Ik heb hem meer kansen gegeven en hij heeft die gegrepen. Hij heeft overigens een sterke return in huis. Ik verloor zo steeds meer de hoop. Deze uitschakeling heb ik alleen maar aan mezelf te wijten. Roberto is een goede speler, maar ik had hier nooit mogen verliezen. Ik heb zelf genoeg mogelijkheden gekregen, maar ze niet benut.”

Het is voor de vijftienvoudig grandslamwinnaar - en triomfator op de drie laatste grandslamtoernooien (Wimbledon, US Open en Australian Open) - de tweede nederlaag in evenveel weken. In Indian Wells vorige week verloor Djokovic immers ook al in de derde ronde van de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 42). “Het waren telkens twee complete offdays”, besloot Nole. “Ik weet niet hoe dat komt. Ik vond mezelf hier in Miami nochtans goed spelen.”

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer