Marc Dillen van de VCB: “Men blijft aangeven dat Vlaanderen bijna volgebouwd is, met wonen als grote boosdoener. Als je naar de cijfers kijkt, zie je dat dit niet klopt."
Volledig scherm
Marc Dillen van de VCB: “Men blijft aangeven dat Vlaanderen bijna volgebouwd is, met wonen als grote boosdoener. Als je naar de cijfers kijkt, zie je dat dit niet klopt." © ar

Bouwconfederatie waarschuwt: "Fout beleid maakt wonen onnodig onbetaalbaar”

LiviosElke maand lees je wel in de pers een bericht over de betonstop en het ‘volgebouwde’ Vlaanderen. Maar volgens de Vlaamse Confederatie Bouw neem je die berichten best met een korreltje zout. Directeur Marc Dillen legt aan bouwsite Livios uit waarom. 

29 reacties

  • raoul dirckx

    5 jaar geleden
    Bouwen is voor de ontwikkelaars en de gewone mens quasi onbetaalbaar geworden. De staat verdient meer de ontwikkelaars. Vele bouwbedrijven kunnen hun geluk niet op als ze op het einde van het jaar een beetje winst maken (kijk naar de balansen op NBB) die liegen niet. De overheid knijpt alles dood administratief en belast alles wat maar mogelijk is.
  • Freddy Demey

    5 jaar geleden
    Grote aannemers verdienen tonnen geld terwijl veel gebouwen met de minste aan kwaliteit is. Ze moesten zich schamen. Gronden kosten teveel geld en de lonen Zijn te duur. De regering heft teveel belasting op de lonen met alle gevolgen vandien. Met twee gaan werken en nog niet veel overhouden op het einde van de maand. Electriciteit 23% btw, accijnzen te duur, btw op bouwen te duur enz.. en dat allemaal om al die graaiers met al hun mandaten binnen de politiek te betalen.
  • Stefan Ducam

    5 jaar geleden
    Larie. Dat het zo duur is komt door privatisering en winstbejag van projectontwikkelaars. En speculatie op vastgoed. De staat moet het meer naar zich toe trekken. Op een basisbehoefte als ‘wonen’ hoeft eigenlijk niemand grote winst te maken. (Uiteraard wel de bouwvakkers correct betalen!)
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Als men nieuwe winkel Bouwt onder parkeer garage zodat winkel hoog genoeg om geen waterschade +erboven 3 verdiepingen met Grote appartementen +zonnecellen Regenwater voor WC A Nee ?? beleid ?,
  • Wim Fierens

    5 jaar geleden
    Zoals onze goede vriend, wijlen Etienne Vermeersch, reeds lang stelde. We zijn met teveel. Overbevolking wordt ons aller ondergang!