Rechtszaak Cipiers.
Volledig scherm
Rechtszaak Cipiers. © Baert Marc

Milde straffen voor ‘SS-cipiers’ die geweld pleegden in gevangenis van Vorst

22 cipiers van de gevangenis van Vorst, die daar de SS’ers werden genoemd, hebben milde straffen gekregen. Vijf van hen zijn vrijgesproken, zeventien anderen kregen voorwaardelijke straffen tot 1 jaar. Dat meldt VTM NIEUWS.

6 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Conclusie: die directrice kan die situaties niet aan, gebrek aan leiding geven, minimaliseren....we hebben al die "blinde " gevangenisdirecteur gehad met losse handjes....die wel werd veroordeeld,...vraag me af : zit ie daar nog in zijn gevangenis ? Waar rook is, is meestal vuur.
  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Dus gedetineerden hebben geen rechten, Benny Vandersanden?
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Moordenaars die meerdere onschuldige kinderen vermoorden moeten tegenwoordig niet meer naar de cel dus lijkt het mij niet meer dan evident dat die cipiers die de menselijkheid van enkele arme crimineeltjes geschonden hebben met schelden en beledigingen ook niet naar de cel moeten. Het zou maar al te gek worden
  • Jan Vannuffelen

    5 jaar geleden
    Onder hen was een straf nog een straf . Wie daar zit heeft al 1 en ander op zijn geweten tegenover zijn medeburgers . Boontje komt om zijn loontje .
  • willy zachel

    5 jaar geleden
    De enige échte schuldige is de directrice die duidelijk daar geen autoriteit heeft gehad en daar dus niet op haar plaats zit