CEO Dennis Muilenburg van Boeing.
Volledig scherm
CEO Dennis Muilenburg van Boeing. © AFP

“We leren uit deze ervaring”: CEO Boeing schrijft open brief na dodelijke crashes met 737 MAX

LuchtvaartDe CEO van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een open brief geschreven aan luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines en de hele luchtvaartindustrie na twee dodelijke ongevallen met zijn 737 MAX. “Dit is een les in nederigheid”, klinkt het. “We leren uit deze ervaring.”

10 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Leren uit deze ervaring.....na veel uitzendingen op Geographiek over vliegtuigcrashes is dit probleem al veelvuldig ter sprake gebracht: overruling van de vlieger....en ze zijn nog niet geleerd.
  • Karl Van der Zande

    5 jaar geleden
    Tja.. vertrouwen? Dit toestel catalogiseer ik als onbetrouwbaar nu.... jammer voor de slachtoffers, die hebben niet veel aan een les in nederigheid
  • NOEL CLAES

    5 jaar geleden
    Les in nederigheid????? Voor hem verlies van geld, ja.....
  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Je zal maar familie , vrienden , kennissen ,...………….hebben onder de slachtoffers , een zeer kleine troost deze mededeling . Gaat boeing nu ook veel geld ophoesten om proberen het leed te verzachten , ik denk het niet , winst staat voorop . Bij andere firma's zal het wel niet beter zijn. Geld voor de aandeelhouders is voor deze firma's belangrijker dan het leven van een mens .
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Boeing heeft geen lessen getrokken uit de eerste crash en het heeft lang geduurd eer de toestellen aan de grond bleven, het orderboekje was belangrijker