Westerlo strijdend ten onder in Genk

Genk heeft vertrouwen getankt met het oog op de Europa League-wedstrijd op Bilbao van komende donderdag. Tegen Westerlo speelde het - vooral na de rust - een goede wedstrijd en scoorde het twee doelpunten. Westerlo lukte nog de aansluitingstreffer, maar het bleef bij 2-1. Door deze zege nadert Genk tot op één punt van de zesde plaats. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

jtp

Bij Racing Genk raakte kapitein Thomas Buffel tijdig fit voor de wedstrijd tegen rode lantaarn Westerlo. Nikos Karelis kreeg de voorkeur op Aly Samatta, terwijl verder de verwachtte namen op het wedstrijdblad stonden. Bij Westerlo keerde Maxime Annys terug in de ploeg na zijn neusbreuk.

Ander gezicht na rust

Racing Genk ging tegen Westerlo op zoek naar een goede prestatie én de drie punten, want ondanks een goede Europese campagne loopt het nog niet zoals het zou moeten in de competitie. De Limburgers begonnen de dertiende speeldag op een gedeelde achtste stek, op vier punten van een felbegeerde zesde plaats. Westerlo begon echter het best aan de wedstrijd en kreeg de beste kansen, maar Bizot stond pal. Een vrije trap van Leon Bailey was de gevaarlijkste kans voor de thuisploeg voor de rust.

Genk

Westerlo

In de tweede helft toonde Genk echter een ander gezicht, dat resulteerde al na acht minuten in de 1-0 van Alejandro Pozuelo. Die zette een één-twee op met Leon Bailey en kreeg de bal terug na een enig mooi hakje. De Spanjaard kreeg net iets te veel ruimte van de Westelse defensie en knalde de bal tegen de touwen. Het doelpunt gaf Genk vleugels, drie minuten later lukte Karelis bijna de 2-0. De Griek had zijn vizier echter nog niet goed afgesteld en knalde ruim naast.

Aansluitingstreffer

Westerlo gaf zich nog niet gewonnen en kwam ei zo na op gelijke hoogte, maar een krachtige knal van Annys werd door Colley op de lijn weggewerkt. Meteen daarna ontnam Genk - en met name Nikos Karelis - Westerlo alle hoop op een resultaat door een tweede treffer, de Griek duwde een scherpe voorzet van Bailey aan de tweede paal binnen. Een derde Limburgse treffer bleef uit, en negen minuten voor tijd bracht Westerlo opnieuw vuur in de partij met de 2-1 aansluitingstreffer van Molenberghs.

Westerlo ging nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks een prangende slotfase met een aandringend Westerlo bleef de 2-1 op het bord. Door deze zege springt Genk naar een zevende plaats, op één punt van de zesde plaats. Westerlo staat alleen laatste met 9 punten.