Imogen (3) was met haar ouders op vakantie in resort De Kempen in Mol.
Volledig scherm
Imogen (3) was met haar ouders op vakantie in resort De Kempen in Mol. © RV

Vakantie in België draait uit op nachtmerrie: meisje (3) kan plots niet meer stappen

MedischDe vakantie van een Brits gezin in België is uitgedraaid op een nachtmerrie. Hun dochter Imogen (3) werd in ons land getroffen door een zeldzaam virus. Daardoor kon het meisje van de ene op de andere dag plots niet meer stappen. “Een nachtmerrie”, zegt haar mama.

26 reacties

  • Magdalena Verschaeren

    5 jaar geleden
    Niemand is verantwoordelijk voor deze infectie. Haar lichaampje reageerde er zelf verkeerd op waarschijnlijk, Haar afweer systeem viel haar eigen cellen aan. Zeldzaam, maar zo maar niet op te sporen.... In GB hebben ze toch ook een goede en sociale ziekteverzekering?
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Als het eigen afweersysteem het eigen lichaam aanvalt is dat een auto-immuunziekte. Eris dus iets mis met de afweer van het meisje zelf. De infectie is de uitlokkende factor maar niet de oorzaak.
  • Rikske Goossens

    5 jaar geleden
    Als ik het bedrag kon missen (als ik topvoetballer was bv),ik zou het ganse bedrag storten.Schande aan de mensen die zeggen dat de ouders hier weer proberen geld uit te slaan.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    En wat doet Belgie om dat resort in Mol te laten controleren? Of moeten er nog zulke gevallen voorkomen?
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Gezien het over een complicatie van een verkoudheid gaat, had ze het evengoed gekregen na een vakantie in Nederland of Frankrijk, zelfs als ze thuis waren gebleven. Jammer voor het kindje maar om nu te zeggen dat het aan België ligt... Een beetje realisme zou gepast zijn.