De productielijn van de Boeing 737 MAX, vandaag in de vliegtuigfabriek in Renton in de staat Washington.
Volledig scherm
De productielijn van de Boeing 737 MAX, vandaag in de vliegtuigfabriek in Renton in de staat Washington. © REUTERS

Boeing onthult wijzigingen 737 MAX: meer controle piloten op vluchtsysteem

Vliegtuigbouwer Boeing heeft vanmiddag de softwarewijzigingen voor de 737 MAX onthuld. Het gaat vooral om aanpassingen in het vluchtsysteem. Dat corrigeert automatisch als het toestel te snel stijgt en ‘overtrek’ dreigt te ontstaan. Met de softwarewijzigingen hoopt de Amerikaanse fabrikant het vertrouwen in de vliegtuigen te herstellen na twee crashes met 346 doden.

7 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Wie gaat er nu nog bij Boeing toestellen aankopen ? Dit gaat het bedrijf heel zuur opbreken.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    De Boeing 737 is een tweemotorig narrow-body passagiersvliegtuig, dat sinds 1967 door Boeing wordt vervaardigd. Met meer dan 10.000 gebouwde toestellen is het het bestverkochte verkeersvliegtuig. Blijkbaar zijn de "vernieuwingen" echt geen voordeel!
  • Francois Defosse

    5 jaar geleden
    ik ben ervan overtuigd dat er motorproblemen in het spel zijn
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    8 piloten hebben er al iets van gemeld en toch wacht men precies nog tot er doden vallen, ergens onbegrijpbaar. 't Zal weer de strategie, van hogerhand, geweest zijn van als dat rond gaat gaan ze er minder kopen ziet er eens naar en als er iets moet gedaan worden laat mij dan iets weten.
  • Jonathan Klaajs

    5 jaar geleden
    Dus de software kon een stall niet detecteren? Autopiloot probleem of teveel aanhankelijk ervan? Een goede piloot zou dit op zijn instrumenten moeten/kunnen zien. (Snelheid / up/down pitch)