VRT
Volledig scherm
© VRT

Ook Belgische Jehova’s maken zich schuldig aan kindermisbruik: “Justitie moet zo snel mogelijk ingrijpen!”

Nadat kindermisbruik een groot probleem bleek te zijn binnen de wereldwijde gemeenschap van Jehova’s getuigen, besloot Pano – het duidingsprogramma van de VRT – om de Belgische fractie onder de loep te nemen. Daaruit bleek al snel dat ook België ettelijke slachtoffers telt die zwegen “om geen smaad op Gods naam te brengen”.

26 reacties

  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Nog maar eens een bewijs dat godsdienst in welke vorm ook gewoon bedrog is dat tot niets dient behalve voor de belangen zowel en voornamelijk financieel als andere zoals hier van hen die de groep leiden .
  • Willy D'hooge

    5 jaar geleden
    Mensen weten blijkbaar niet wat een sekte is. Een sekte is een organisatie die door mensen wordt aangedreven of bestuurd. Jehovah's Getuigen worden bestuurd vanuit de Bijbel, een boek die door God geïnspireerd is en nuttig om de onderwijzen en dingen recht te zetten. Zouden mensen deze normen en wetten volgen, zou er zo geen ellende op deze wereld zijn. Mensen doen hun eigen zin, alles moet, alles kan. Als ze men maar bij de grote bende hoort met hun eigen tradities.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Wat kan justitie doen als er geen aanklacht is? Wat kan justitie doen als er geen getuigen zijn? Wat kan justitie doen als de feiten verjaard zijn? Aanklachten alleen zijn geen bewijs van schuld.
  • Ronny deschutter

    5 jaar geleden
    Mijn buur toont mij letterlijk de tekst die gisteren in Pano kwam. Echter de zin eronder toonden ze niet! Verplicht melden aan autoriteiten. Waarom lieten ze enkel de zin melding bij hoofdkantoor zien en de rest niet. Er zijn 8miljoen getuigen dus zal er altijd ergens een rotte appel tussenzitten maar die vliegt gelijk buiten in tegenstelling tot bij ons Katholieken.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Heb veel jaren voor Jehova’s gewerkt in de diamant. De boeken voor wie aanwezig was werden pas ingevuld wanneer controle zich aandiende aan de deur. Zoniet was het stempelen en werken voor een deel van het personeel.