AFP
Volledig scherm
© AFP

Brexitchaos nu compleet: Brits parlement ketst alle acht alternatieven af

Een stemming in het Britse Lagerhuis over acht alternatieve brexitscenario’s heeft gisterenavond niet geleid tot meer duidelijkheid. Geen enkele optie kon rekenen op de steun van een parlementaire meerderheid. “Stem voor mijn plan en ik stap op”, zei premier Theresa May eerder op de dag in een ultieme poging voldoende steun voor haar deal te vergaren, maar die demarche haalde voorlopig weinig uit.

146 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Guido Bervots, dat is exact wat de Britten al die tijd al hadden. Want De Britten hadden als enige zoveel vrijheid in beslissingen. De britten hebben zelf schuld aan hun impasse, gezien de Brexitkeuze een yes or no keuze was op een immigratieprobleem en niks anders dan dat. Het is makkelijk de rest van Europa de schuld te geven eens ze beseffen dat ze geen enkel economisch plan hebben om een Brexit op te vangen. Sterker, de chaos stapelt dag per dag op.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Nochtans uit de EU stappen maar lid blijven van de handelsunie zou een goede oplossing geweest zijn. Maarja, blijkbaar zijn hun politiekers zoals de onze: ze werken enkel in hun eigen belang, niet in die van het volk of het land.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Eigenlijk is een zachte brexit een deal zoals Noorwegen en Zwitserland hebben - goede handelsakkoorden met de EU, deelname aan de Europese markt in combinatie met een aantal vrijheden en zelfbestuur zoals het behoud van de eigen franc en de kroon, maar daarvoor moesten ze tot Shengen toetreden en de EU handelsvoorschriften naleven. Als het VK daar niet mee akkoord gaat blijft er alleen een harde brexit over.
  • Willy van craen

    5 jaar geleden
    De bevolking heeft geen inspraak zoals de Noord Ierse en de Schotten. Zoals bij ons bepalen de politiekers hun spel regels en niet die van de bevolking. Gevangenis straffen worden bijna niet uitgevoerd en stempelen kun je uw ganse loopbaan nadat je 1 maand hebt gewerkt.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Over welke Scandinavische landen heb je het, chris delanghe ? Denemarken, Zweden en Finland zijn onderdeel van de EU. Noorwegen niet. Noorwegen betaalt elk jaar nagenoeg 100 miljoen euro om deel uit te mogen maken van de eengemaakte markt en neemt een groot deel van de EU-wetgeving over, soms zonder dat zij daar enige zeggenschap over hebben. Noorwegen is een rijk land geworden dankzij de olievoorraden. Daarvoor leefde het van de visserij en was het arm.